Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten 'intikam' operasyonu: PKK inleri yerle bir oldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2023 17:03 - Güncelleme : 26 Aralık 2023 17:31

Son dakika haberi: MİT, eli kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye’de bulunan tesislerini yerle bir etti. Operasyonda, yaklaşık 50 hedef bombardımana tutuldu.

Terör örgütü PKK​'nın hain saldırısı sonrası 12 askerimiz şehit olmuştu. Türkiye​ şehitlerine ağlarken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) 'intikam' operasyonlarına hız kesmeden başladı. Peş peşe düzenlenen operasyonlarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

MİT​, PKK'ya bir darbe daha indirdi. MİT, PKK'nın kıyafetinden silahına, patlayıcısından günlük yaşam malzemesine kadar kullandığı tüm ürünlerin üretildiği Suriye'deki tesisleri tespit edince operasyonun düğmesine bastı. 

 Örgüte ait hedeflenen tüm alt yapı tesisleri nokta atışı ile imha edildi, 50'ye yakın hedef vuruldu.

OPERASYONDA SİVİLLER KORUNDU

Güvenlik kaynaklarında yapılan açıkmaya göre; operasyonda öncelikle sivil hassasiyetine dikkat edildi. Halkın zarar görmemesine azami hassasiyet gösterilirken MİT'in icra ettiği operasyonlar esnasında, sivillerin ve sivil yerleşim binalarının zarar görmemesi konusuna azami önem verdi.

PKK'YA RAHAT NEFES YOK!

Sorumlu düzeydeki örgüt unsurlarının da içinde yer aldığı kritik yerleşke, karargah ve tesislerinden oluşan hedeflerin başarılı şekilde imha edildiği, MİT'in operasyonlarının, sınır güvenliğimize yönelik tehditlerin bertaraf edilmesi, örgütün Türkiye'ye yönelik eylemsel kapasitesinin ve operasyonel hedeflerinin akamete uğratılmasına önemli katkılar sağladığı belirtildi.

MİT'in 12 şehidimizin kanının yerde kalmaması için, Suriye ve Irak sahalarında operasyonlarına etkin şekilde devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...