Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: DEAŞ'ın kasası yakalandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 18:41 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 19:50
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: DEAŞ'ın kasası yakalandı

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü DEAŞ'ın sözde Şam idari ve mali sorumlusu Huzeyfe El Muri'yi Mersin'de düzenlenen operasyonla yakaladı.

Sınır ötesinde terör örgütlerine darbe üstüne darbe indiren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)​, yurt içinde de operasylarına aralıksız devam ediyor. MİT, Mersin​'de düzenlediği operasyonla DEAŞ​'ın kasası olarak bilinen teröristi kıskıvrak yakaladı.

ŞAFAK VAKTİ BASKIN

MİT'in yaptığı istihbarat ve risk analizleri sonucunda çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarına yönelik mali yardımları koordine eden DEAŞ'ın sözde Şam Vilayeti İdari ve Mali Sorumlusu Eyyüp (K) Huzeyfe El Muri'nin yeri Aralık 2023'te tespit edildi. Huzeyfe El Muri, Mersin’de MİT ile Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde şafak vakti gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

ÜZERİNDEN YÜKLÜ MİKTARDA PARA ÇIKTI

Gerçekleştirilen operasyon neticesinde, örgüte ait 28 bin 800 ABD Doları, 14 bin 950 Euro, 31 bin 800 TL’nin yanı sıra çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Bununla birlikte DEAŞ unsurları tarafından para transferlerinde kullanılan mobil uygulamalar da tespit edilerek örgüt mensuplarının deşifresine yönelik çalışmalar başlatıldı.

ÖRGÜTTEKİ FAALİYETLERİ ANLATTI

Eyyüp (K) Huzeyfe El Muri, DEAŞ’a katılım süreci, Suriye ve Türkiye’de DEAŞ bünyesindeki faaliyetleri, irtibatlı olduğu DEAŞ mensupları ve örgüt mensuplarına yönelik yürüttüğü para transferleri hakkında detay bilgiler verdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...