Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK/KCK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Aralık 2023 09:48 - Güncelleme : 27 Aralık 2023 10:43
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK/KCK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye kentine düzenlediği nokta operasyonla terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Kadın Savunma Güçleri komutanı Aryen kod adlı Zeynep Eyver'i etkisiz hale getirdi.

Güvenlik güçleri şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyor. Terör örgütü PKK​'ya Irak​ ve Suriye'nin kuzeyini ablukaya alan Türk Silahlı Kuvvetleri​ ve Milli İstihbarat Teşkilatı, operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor.

MİT​, son olarak örgüte üst düzey bir darbe daha vurdu. İran-Irak sınırındaki tüm kadın teröristlerin faaliyetlerinde birinci derecede sorumlu olan terör örgütü PKK/KCK-HPJ (Kadın Savunma Güçleri) sözde komutanı Aryen Are kod Zeynep Eyver'nin yerini tespit eden MİT harekete geçti. MİT, saha ajanları aracılığıyla teröristin Irak'ın Süleymaniye kırsalındaki Pencevin bölgesinde olduğunu belirledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki askeri üslerine saldırı hazırlığında olduğu öğrenilen Zeynep Eyver, MİT'in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi. 

KADIN TERÖRİSTLERDEN BİRİNCİ DERECEDE SORUMLU

PKK/KCK’nın kadın yapılanması içerisinde önemli bir konumda bulunan Zeynep Eyver, Kuzey Irak’taki TSK personeline yönelik saldırı planlarını yapmakta ve kadın örgüt mensuplarının oluşturduğu saldırı planlarına yönelik eğitimler vermekteydi.

Aryen Are kod adlı Zeynep Eyver, terör örgütüne 2005 yılında İran’dan katıldı. İran-Irak sınır hattındaki tüm kadın teröristlerin faaliyetlerinde birinci derece sorumlu örgüt yöneticisi konumunda bulunan Eyver, son olarak PKK/KCK-HPJ sözde Komutanı olarak faaliyet gösteriyordu.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK/KCK'nın sözde yöneticisi etkisiz hale getirildi

SÜLEYMANİYE'DE PEŞ PEŞE DARBE

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın Süleymaniye kentinde peş peşe gerçekleştirdiği operasyonla terör örgütünün üst düzey isimlerinin üzerini çiziyor.

Dün Süleymaniye’nin kuzey bölgelerinden sorumlu olan ve buradaki faaliyetlerini organize eden 'Bahoz Zagros' kod adlı Mehmet Şefa Akman'ın silahlı eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Terörden arananlar listesinde yer alan terörist Akman'ın yeri, MİT’in örgüt içerisindeki ajanları vasıtasıyla tespit edildi. Akman, düzenlenen operasyonla öldürüldü.

Önceki gün ise PKK/KCK'nın sözde Şilan Guyi Akademisi sorumlusu Ali Xebat kod Erdinç Bolcal, nokta operasyonla Süleymaniye’de etkisiz hale getirildi. Bolcal, Irak’ta PKK tarafından Türkiye’ye ve güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen eylemlerde yer alacak teröristlere ideolojik ve askeri eğitimler veriyordu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...