Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın kara para aklayan sorumlusu öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 14:18 - Güncelleme : 10 Kasım 2023 17:56
Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın kara para aklayan sorumlusu öldürüldü

Son dakika haberi: MİT, terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ticareti ve kara para aklama faaliyetlerinin sözde sorumlusu Yadin Bulut'u öldürdü.

Terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında verilen mücadele hız kesmeden devam ediyor. PKK​'lıları saklandıkları yerde tespit eden MİT​ ve TSK​, düzenledikleri operasyonlarla teröristler tek tek etkisiz hale getiriyor.

PKK'NIN UYUŞTURUCU SEVKİYATINDAN SORUMLUYDU

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre; PKK'lı terörist Yadin Bulut, 2015'te örgütün kırsal kadrolarına katıldı, Irak'ın kuzeyindeki Kandil ile Hakurk-Avaşin'de faaliyetlerini sürdürdü.

Bulut'un PKK'nın başlıca gelir kaynakları arasında bulunan uyuşturucu ticareti ile kara para trafiğini yöneten sözde sorumlulardan olduğu belirlendi.

Bulut'un uyuşturuu sevkiyatı için harekete geçtiğini tespit eden MİT, Rızgar Suvar" kod adlı Yadin Bulut'u öldürdü.

Son dakika! MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın kara para aklayan sorumlusu öldürüldü

PKK'YA BİR DARBE DE MEHMETÇİK'TEN

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığında olduğun tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

MSB'den yapılan açıklamada, "Tek amaçları bölgeyi kana bulamak olan PKK/YPG’li teröristlere hak ettikleri gibi müdahale ediyoruz! Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine saldırı hazırlığında olduğunu tespit ettiği 2 PKK/YPG’li teröristi hain emellerine ulaşamadan etkisiz hâle getirdi." denildi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...