Tgrt Haber

Son dakika | Mossad ajanları davasında karar çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
18 Eylül 2024 14:05 - Güncelleme : 18 Eylül 2024 14:42

Son dakika haberi: Mossad ajanları davasında karar çıktı. 35 sanığa 6 yıl 8 ay ceza verildi, 19 kişi ise beraat etti. İşte iddianameden detaylar...

İsrail Dış İstihbarat Servisi (Mossad) için casusluk yaptığı öne sürülen 57 sanıklı davada mahkeme kararı açıklandı. İki sanık, "yasaklanan bilgilerin casusluk amacıyla temini" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken, 35 sanık 6 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. 19 sanık ise beraat etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; İsrail istihbarat servisinin internet tabanlı mobil uygulamalar aracılığıyla uzaktan bir çevrim içi operasyon ekibi oluşturduğu aktarıldı. Bu ekip üzerinden uzaktan kaynak sağlama, canlı kurye ile para transferi yapma ve sahadaki hedeflere yönelik taktiksel operasyonlar gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirildi.

Son dakika | Mossad ajanları davasında karar çıktı - 1. Resim

GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ GÖRÜŞME YAPILMIYOR

İddianamede ek olarak; ilk temasın Telegram ve WhatsApp uygulamaları, sosyal medya hesapları ve e-posta üzerinden sağlandığı, irtibatın operasyonel Telegram ve WhatsApp hesaplarıyla devam ettirildiği, kesinlikle görüntülü ya da sesli görüşme yapılmadığı belirtildi.

Yapılan işler karşılığında ödemelerin ise uluslararası para transfer şirketleri, kripto para, havale ofisleri ve canlı kuryeler aracılığıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

İddianamede bahsi geçen kişilere, WhatsApp grupları kurma ve yönetme, web sitesi oluşturma, araştırma yapma, para transferi, dokümantasyon, takip, darp, soygun, operasyonel hat temini ve Suriye ile Lübnan'da araştırma yapma gibi görevlerin verildiği anlatılıyor.


DEVLET KURUMLARINDA ÇALIŞANLAR HEDEFTEYDİ

Mossad ajanlarının devletin kritik kurumlarında görev yapan kişilerden ve sistem açıklarından faydalanarak gizli bilgilere eriştiklerinin tespit edildiği ifade ediliyor. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe18 Eylül 2024 14:06

Adaletin yerini buldu diyelim bari Umarım bundan sonra benzer olaylar yaşanmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...