Tgrt Haber

Son dakika! MSB acı haberi duyurdu! Pençe-Kilit bölgesinde 9 askerimiz şehit oldu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
12 Ocak 2024 21:52 - Güncelleme : 13 Ocak 2024 08:00
Son dakika! MSB acı haberi duyurdu! Pençe-Kilit bölgesinde 9 askerimiz şehit oldu 

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit harekatı bölgesinde 9 askerimizin şehit olduğunu duyurdu. MSB'den yapılan açıklamaya göre, 4 askerimiz ise yaralandı. 

Irak​'ın kuzeyinde tüm Türkiye​'nin yüreğini yakan bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasına göre, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak tarihinde çıkan çatışmalarda 9 askerimizin şehit olduğunu duyurdu.

15 HAİN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 

Temasta ilk belirlemelere göre 15 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

MSB'den yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.  

AK PARTİ'DEN BAŞSAĞLIĞI MESJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şehit haberlerinin ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Çelik mesajında, "Acımız çok büyük… Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz." notunu düştü. 

ÖZGÜR ÖZEL: YÜREĞİMİZ YANMAYA DEVAM EDİYOR 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel X plartformundan yaptığı paylaşımda, "Son dönemde gelen şehit haberleriyle millet olarak yüreğimiz yanmaya devam ediyor. Pençe Kilit operasyon bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan beş askerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum." dedi.

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER:

"Pençe-Kilit Harekâtı operasyon bölgesinde teröre şehit verdiğimiz kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralanan Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Milletimizin başı sağ olsun..."

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ:

"Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı Mehmetçiklerimize de Rabb’imden şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ:

"Aziz milletimizin başı sağ olsun. Pençe-Kilit Harekatı​ bölgesinde şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun." 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI GÜLER'DEN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bulunan bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 9 asker​ için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Güler'in Milli Savunma Bakanlığına ait sosyal medya hesabından paylaşılan mesajında, şehit olan Piyade Üsteğmen Gökhan Delen, Piyade Uzman Çavuşlar Serkan Sayin, Hakan Gün, Ahmet Köroğlu, Piyade Sözleşmeli Erler Müslüm Özdemir, Kemal Batur, Emrullah Gülmez, İstihkam Sözleşmeli Erler Murat Atar ve Muhammed Tunahan Evcin'in fotoğraflarına yer verildi.

Mesajda, şunlar kaydedildi:

"Kahraman silah arkadaşlarımız 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...