Tgrt Haber

Son dakika! MSB duyurdu: Kandil ve Asos'a hava harekatında PKK'ya ağır darbe vuruldu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
01 Eylül 2023 13:25 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 13:56

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Kandil ve Asos bölgelerine hava harekatı gerçekleştirildiğini duyurdu. Harekatta 16 mağara ağzı, 4 sığınak, 2 malzeme deposu imha edilirken çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildi.

Görüntüler: Arşiv

Kahraman Mehmetçik, eli kanlı terör örgütü PKK'ya darbe üstüne darbe indirmeye devam ediyor. Teröristlerin saklandıkları inler tek tek tespit edilip düzenlenen operasyonlarla etkisiz hale getiriliyor. Milli Savunma Bakanlığı, PKK​'ya bir darbe daha indirildiğini duyurdu.

HEDEFLER YERLE BİR OLDU

Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’ın kuzeyinde PKK'nın yuvalandığı Kandil​ ve Asos’taki hedefleri yerle bir etti. Gece yarısı başlayan hava harekatında teröristler tarafından kullanılan 16 mağara, 4 sığınak ve 2 malzeme deposu imha edildi. Çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildiği operasyonun detaylarını MSB, 'terör örgütüne ağır darbe vuruldu' diyerek açıkladı. 

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK/KCK-PYD/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek Irak’ın kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek, hudut güvenliğini sağlamak ve terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın kuzeyindeki Kandil ve Asos’ta bulunan ve teröristler tarafından sözde üs olarak kullanılan bölgelere 1 Eylül 2023 saat 00.30’da Hava Harekâtı icra edilmiştir.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1697555698828169273

Harekât ile teröristler tarafından kullanılan 16 mağara ağzı, 4 sığınak, 2 malzeme deposu imha edilmiş; çok sayıda terörist etkisiz hâle getirilerek terör örgütünün bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir"

MİT'TEN IRAK'TA NOKTA OPERASYON

Öte yandan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da yurt içinde ve yurt dışındaki operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. MİT, Irak'ın kuzeyine düzenlediği operasyonla, PKK tarafından sabotaj ve suikast eğitimleri verilen Rezan Botan kod adlı Rezan Güngen'i öldürdü.

Son dakika! MSB duyurdu: Kandil ve Asos'a hava harekatında PKK'ya ağır darbe vuruldu

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ÖMER 1 Eylül 2023 15:54

Keşke en son yapılan operasyonların görüntüleri yayınlansa gönlümüze su serperdiniz

Sonraki Haber Yükleniyor...