Tgrt Haber

İngiltere'den Türkiye'ye Eurofighter desteği! MSB kaynakları duyurdu: Almanya'yı ikna edecekler

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
30 Kasım 2023 12:00 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 15:15
İngiltere'den Türkiye'ye Eurofighter desteği! MSB kaynakları duyurdu: Almanya'yı ikna edecekler

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Eurofighter savaş uçağı temini için ilk etapta 20, daha sonra da 20 adet istendiğini açıkladı. Bakanlık kaynakları, Eurofighter konusunda pürüz çıkaran Almanya'yı İngilizlerin ikna edeceğini bildirdi. MSB kaynakları, yerli savaş uçağı KAAN'ın TSK envanterine girmesi için büyük bir hızla çalışıldığını da hatırlatıldı. Öte yandan son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı​ (MSB) kaynakları; İngiltere’den talep edilen Eurofighter​ uçaklarıyla ilgili ilk etapta 20 adet, daha sonra da 20 adet olmak üzere toplam 40 adet son versiyon Eurofighter uçak temin edilmek istendiğini hatırlattı. 

Bakanlık kaynakları; Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in İngiliz mevkidaşı ile yaptığı son görüşmede bu konunun ele alındığını, İngilizlerin uçak satışı konusunda Almanların ikna edilmesine yardım edeceklerine ilişkin sözlerini tekrar ettiklerini belirtti.

Ayrıca Eurofighter uçaklarının temini konusunun yanı sıra milli muharip uçağı KAAN’ın yakında ilk uçuşunu gerçekleştirerek TSK’nın envanterine girmesi için büyük bir hızla çalışıldığı hatırlatıldı.

SON BİR HAFTADA 49 TERÖRİST ETKİSİZ HALDE

Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısında, terörle mücadeleye ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam ettiğini bildiren MSB kaynakları; PKK, DEAŞ ve FETÖ'ye yönelik yurt içi ve sınır ötesinde başarıyla gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son bir haftada 49 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Böylece yılbaşından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1976'a, 24 Temmuz 2015'ten itibaren ise 39 bin 319'a ulaştı.

Ayrıca, 24 Kasım’da Irak’ın kuzeyindeki Gara, Metina, Hakurk ve Kandil’de bulunan terör hedeflerine yönelik icra edilen hava harekâtlarıyla, içinde üst düzey teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 17 hedef başarıyla imha edildi.

PKK'NIN YERALTI SIĞINAĞINA SİHA DARBESİ

29 Kasım’da Irak’ın kuzeyinde Sinath-Haftanin bölgesinde bir yeraltı sığınağında tespit edilen 10 terörist, SİHA atışı ve müteakiben icra edilen hava harekâtıyla etkisiz hale getirildi. Terör inlerine giren Türk askeri, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde devam eden arama-tarama faaliyetleri kapsamında çok sayıda odası bulunan bir mağarayı da ele geçirdi.

TERÖRİSTLERE PENÇE

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 647 terörist etkisiz hâle getirildi. Ayrıca değişik çaplarda toplam 1391 silah ve 780 bin 57 mühimmat ele geçirildi. Operasyonda 2 bin 515 mayın/el yapımı patlayıcı tespit ve imha edilirken, 812 mağara ve sığınak kullanılamaz hâle getirildi.

SURİYELİ MÜLTECİLERİN GERİ DÖNÜŞÜ

MSB kaynakları, Suriye'de istikrarın yeniden tesis edilmesi ve Suriyeli mültecilerin güvenli bir şekilde ülkelerine geri dönüşü için çalışmalarını sürdüren MSB, Suriye'de teröristler tarafından huzur ve güvenliği bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimlerinin devam ettiğini kaydetti.

Yılbaşından bu yana 461 taciz ve saldırı girişimine misliyle verilen karşılık neticesinde, 31'i son bir haftada olmak üzere toplam 1408 terörist etkisiz hale getirildi. 

SINIR GÜVENLİĞİ

Son haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 220 kişi yalandı. Şüphelilerinden 4'ünün FETÖ üyesi olmak üzere 5'inin terörist olduğu belirlendi. Ayrıca 2 bin 391 kişi de  sınırı geçemeden yakalandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...