Tgrt Haber

Son dakika! MSB'den Filistin açıklaması: TSK göreve hazır!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ekim 2023 12:16 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 12:35
Son dakika! MSB'den Filistin açıklaması: TSK göreve hazır!

Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı, Filistin’e yardım konusunda "Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır" mesajı verildi. TSK’nın Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine yönelik de açıklama yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) İsrail bombardımanı altında büyük bir insani dramının yaşandığı Filistin’e yardım konusu ve Türk Silahlı Tuvvetleri'nin (TSK) Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

DOĞU AKDENİZ​ İÇİN KARARLILIK MESAJI

Açıklama MSB'nin Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından, Bakanlık'taki haftalık bilgilendirme toplantısında yapıldı. Açıklamada, "TSK, Türkiye ve KKTC’nin hak, alaka ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam ediyor. Bu kapsamda Deniz Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz’de yeterli sayıda gemiyle keşif gözetleme, sancak/varlık gösterme ve eğitim/tatbikat faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor" ifadelerine yer verildi.

ABD​'NİN UÇAK GEMİSİNE TAKİP

Öte yandan ABD’nin Doğu Akdeniz’e gönderdiği uçak gemilerine dair ise "ABD’li muhataplarımıza bu konuyu sorduğumuzda, ‘Muharip olmayanların, sivillerin tahliyesi operasyonu kapsamında geldiklerini’ bildiriyorlar. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz" denildi.

Filistin’e yardım konusunda ise "Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır" mesajı verildi.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gelecek19 Ekim 2023 14:39

Ey şanlı asker, sen hazırsan Allah çoktan hazır.Bir an beklemeyin bile ayıptır.Gazanız mübarek olsun.Ya Allah bismillah deyip de başlayın. Yardım, adalet şehitlik sizi bekler.Zafer sizi bekler.O topraklar o insanlar sizi bekler. Sizin başiniz sizin Generalınız Allah tır Allah.

Sonraki Haber Yükleniyor...