Tgrt Haber

Türkiye'den Eurofighter hamlesi: 40 adet savaş uçağı geliyor

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
16 Kasım 2023 20:33 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 11:21
Türkiye'den Eurofighter hamlesi: 40 adet savaş uçağı geliyor

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İngiltere ve İspanya'dan Avrupa Birliği yapımı 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı almayı planladıklarını duyurdu. İngiltere ve İspanya'nın 'Evet' dediğini belirten Bakan Güler, "Almanya'yı ikna etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı​'nın 2024 bütçesi TBMM'de oy çokluğuyla kabul edildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler​, 2024 bütçesinin Meclis'ten geçmesi sonrası savunma sanayii​ ve savaş uçağı alımına ilişkin önemli mesajlar verdi. 

S400’ü alıp bir fabrikanın köşesine teslim edemeyeceklerini vurgulayan Güler, "İhtiyaç duyduğumuz anda düğmeye basarız" dedi.

KAAN'ın bu yılın sonunda uçuşunu yapacağını ifade eden Güler, toplam 250 tankın da ALTAY olacağını bildirdi.

'40 ADET SAVAŞ UÇAĞI ALMAYI PLANLIYORUZ'

Eurofighter’larla ilgili çalışmalarının olduğunu kaydeden Bakan Güler, açıklamasında şu ifadeleri kullandı

"İngiltere ve İspanya’yla görüşüyoruz. Hem İngiltere hem İspanya evet diyor, Almanya’yı ikna etmeye çalışıyorlar. Onlar çalışıyor biz çalışmıyoruz. Olursa oradan da 40 tane Eurofighter almayı planlıyoruz. Ama bizim için asıl olan 2 tane uçağımız var. Hürjet’imiz var; eğitim uçağımız olacak aynı zamanda bir muharip uçak olacak. Asıl hedefimiz KAAN, milli muharip uçağımız; bu yılın sonunda ilk uçuşunu yapacak. Bu beşinci nesil bir uçak bugün başladık yarın da bunu bitireceğiz öbür gün de piste çekeceğiz diye bir kaide yok. 2028’de yerli motoru vereceğiz. En geç 2031-2032 kendi motorumuzla uçuyor olacak." 

Türkiye'den Eurofighter hamlesi: 40 adet savaş uçağı geliyor

'F-35'İN ALINMASI TARAFTARI DEĞİLİM'

F-35’in alınması taraftarı olmadığını belirten Güler, "Başka uçağa geçelim mi diye Amerika'da farklı bir tartışma var" diye konuştu.

Sınırlarla ilgili açıklama yapan Güler, "Sınırlarımız olmadığı kadar güvenilir. Sınırlarımızda 60 bin personelimiz 24 saat çalışıyor. Arzu eden her vekili sınıra götürebiliriz " ifadelerini kullandı.

EUROFIGHTER TYPHOON SAVAŞ UÇAĞI

Eurofighter Typhoon, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı, çift motorlu, delta kanatlı avcı uçağı. Tasarımı Fransız Dassault Rafale, İsveçli Saab Gripen ve Rus MiG 1.44 uçakları temel alınarak yapılmıştır. Çeviklik ve gelişmiş elektronik sistemleri en belirgin özelliklerindendir. 

CHP'Lİ AĞBABA'YA S-400 CEVABI: ÇAMAŞIR MAKİNESİ Mİ BU? 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, "S-400'leri niye kullanmıyorsunuz?" sorusuna da cevap verdi. Güler, "Nereye kullanacağız, bu çamaşır makinesi mi? Lütfen, anlayıp anlamadığınız her konuda bir fikir yürütmek zorunda değilsiniz. S-400'e ihtiyaç duyduğumuz anda düğmeye bastığımızda, ne olduğunu merak edenlerin hepsi görür" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...