Tgrt Haber

Son dakika | 'Müstehcenlik' suçlamasıyla gözaltına alınan yayıncı Jahrein tutuklandı!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
13 Eylül 2024 18:53 - Güncelleme : 13 Eylül 2024 20:47

Son dakika haberi: Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gözaltına alınan yayıncı Jahrein (Ahmet Sonuç), tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sonuç'un, iki gün önce sosyal medyada gündem olan görüntülerde eşinin kız kardeşi hakkında ahlaksız söylemlerde bulunduğu iddia edilmişti. Ahmet Sonuç ile birlikte aynı yayında olan Ertürk Kösen de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukatın talebi ise dikkat çekti.

Son dakika haberine göre, Eşinin kız kardeşi hakkında cinsel içerikli sözler sarf ettiği iddiasıyla dün Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan yayıncı Jahrein, tutuklandı. gerçek ismi Ahmet Sonuç olan yayıncı politik konuşmalar yapmasıyla da tanınıyordu.

JAHREİN'NİN TUTUKLANMA HABERİNİ İLETİŞİM BAŞKANLIĞI DUYURDU!

Tutuklama kararını İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci sosyal medya hesabından duyurdu. X hesabından açıklama yapan Değirmenci, "X sohbet odalarında kız çocuklarına yönelik ahlaksız ifadeler kullanan Rockerpuck_Evil kullanıcı isimli Pungent 666 rumuzlu (Ertürk Kösen) ve Jahrein rumuzlu kullanıcı (Ahmet Sonuç) CMK'nın 100. ve devamı maddeleri gereği çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasına karar verildiği bildirildi." dedi. 

Son dakika | 'Müstehcenlik' suçlamasıyla gözaltına alınan yayıncı Jahrein tutuklandı! - 1. Resim


Kösen ve Sonuç'un Ceza Mahkemesi Kanununun (CMK) 100. ve devamı maddeleri gereği çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı duyuruldu.

Son dakika | 'Müstehcenlik' suçlamasıyla gözaltına alınan yayıncı Jahrein tutuklandı! - 2. Resim

Her iki isim hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 224. maddesi uyarınca müstehcenlik suçlamasıyla işlem başlatılmıştı.


AVUKATI DEMİRTAŞ ÜZERİNDEN TUTUKSUZ YARGILAMA İSTEDİ

Jahrein'in avukatı Burhanettin Mumcuoğlu, Ahmet Sonuç'un tutuksuz yargılanmasını talep etti. Talep beyanında şüphelinin Selahattin Demirtaş ile karşılıklı dosyası olduğunu hatırlatıp cezaevi koşullarında hedef olacağını belirtti.

Son dakika | 'Müstehcenlik' suçlamasıyla gözaltına alınan yayıncı Jahrein tutuklandı! - 3. Resim

İşte o beyan:

"Şüphelinin beyanlarına katılıyoruz, müvekkil sabit ikametgah sahibidir, tüm ifadelere çağrılması üzerine gelmiştir, delil karartma ihtimali yoktur, şikayetçiler üzerinde baskı kurması ihtimali söz konusu değildir, kaçma şüphesi yoktur, bakmakla yükümlü olduğu eşi ve 1 çocuğu vardır, müvekkilim tanınan bir kişidir, Selahaattin Demirtaş ile karşılıklı olduğu yargılama dosyası vardır bu sebeple tehdit edilmiştir, biz bu sebeple cezaevinde hedef olma ihtimali olduğunu düşünüyoruz, bu hususun gözetilerek öncelikle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını, aksi kanaat halinde adli kontrol tedbiri ile tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz"

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...