Tgrt Haber

Son dakika! Muvazzaf astsubay başvuru tarihleri belli oldu

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Kasım 2023 12:03 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 12:48
Son dakika! Muvazzaf astsubay başvuru tarihleri belli oldu

Son dakika haberi... Türk Silahlı Kuvvetleri'ne muvazzaf astsubay adayı temini için başvuru tarihleri belli oldu. MSB'nin açıklamasına göre başvurular, 7-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

TSK​'nın astsubay​ alımı başvurusu için ilk duyuru MSB'den geldi. 7-27 Kasım tarihleri arasında yapılacağı duyurulan başvuruların şartları ise henüz belli değil.

Yapılan açıklamada, "2023 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Adayı Temini” başvuruları 07-27 Kasım tarihleri arasında yapılabilecek. Şanlı ordumuzda görev almak isteyen tüm gençlerimizi davet ediyoruz." İfadelerine yer verildi.

BAŞVURU​ ŞARTLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

TSK astsubay alımı başvuru şartlarının önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

MUVAZZAF ASTSUBAY NEDİR?

Muvazzaf astsubay, toplum düzenini sağlamaya çalışmaktadır. Güvenliği bozacak durumlara karşı mücadele etmekte ve tedbir almaktadır. Savaş durumları meydana geldiğinde ise orduya katılıp ordu emrinde çalışmakla mükellef olan personeldir. Böylelikle ülkeye yardımcı olmaya çalışmaktadırlar.

Muvazzaf astsubaylar, en az dört yıl süren yüksekokulları veya fakülteleri bitiren ve açıklanmış olan şartları karşılayan kadın ve erkeklerden seçilmektedir. Bu şartları yerine getiren herkes muvazzaf astsubay olmaya hak kazanabilir. Diğer yandan, muvazzaf astsubay olmak için açık kontenjan bulunması da gereklilikler arasında yer almaktadır.

MUVAZZAF ASTSUBAYLAR KAÇ YIL GÖREV YAPAR?

Muvazzaf astsubay olmak için temel eğitim süresi 52 haftayı geçememektedir. Muvazzaf astsubayların hizmet zorunluluğu ise 15 yıl olarak belirlenmiştir. Bu 15 yıl içerisinde muvazzaf astsubaylar kendilerine verilmiş olan görevleri yerine getirmekle mükelleftirler.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hasan 2 Kasım 2023 12:07

Anlı

Sonraki Haber Yükleniyor...