Tgrt Haber

Son dakika | Narin Güran'ın ailesinden basın açıklaması! "Dış güçler ve onların yerli uzantıları" ifadeleri dikkat çekti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
12 Eylül 2024 09:12 - Güncelleme : 12 Eylül 2024 15:27

Son dakika haberi: Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi ve sorgularına başlandı. Narin Güran'ın cesedini dereye gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar'dan 'yasak aşk' iddiası geldi. Nevzat Bahtiyar, amca Salim Güran'ın Narin'in annesi ve kendi amcasının eşiyle ilişkisi olduğunun mahallede konuşulduğunu söyledi. Ayrıca köyde yaşayan 17 yaşındaki kızın söyledikleri oldukça şaşırttı. Tüm bu gelişmelerin ışığında Güran ailesinden dikkat çeken bir açıklama geldi. İşte Narin Güran cinayeti soruşturmasında son gelişmeler...

Diyarbakır​'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran​'ın ölümüyle ilgili soruşturma​ genişliyor. Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma 1 başsavcı vekili ve 3 savcı tarafından en küçük detay atlanmadan yürütülüyor. Türkiye'nin yüreği Narin için yanarken, sorumluları tek tek hesap vermeye başladı. Annesi, babası ve abisi dahil gözaltına alınan 22 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen kişilerin sorgusuna başlandı. 

Son dakika | Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! İtirafçıdan yasak aşk açıklaması - 1. Resim


İTİRAFÇIDAN YASAK AŞK AÇIKLAMASI

Tüm Türkiye'yi yasa boğan Narin Güran cinayetindeki sırlar açığa çıkmaya başlarken, yasak aşk iddiaları da gündeme geldi. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Narin Güran'ın cesedini dereye saklayan Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinde "Mahallede, katil zanlısı amcanın Narin’in annesi ve kendi amcasının eşiyle ilişki yaşadığı konuşuluyordu" dediği öğrenildi. 

"NARİN İLİŞKİYİ GÖRÜNCE ÖLDÜRÜLDÜ"

İşte Bahtiyar’ın savcılıktaki ifadesi:

"Benim olaya ilişkin sadece tahminim Salim Güran'ın bu iki kadından biriyle yaşadığı cinsel ilişkiyi Narin Güran'ın görmesi üzerine Narin'in bu hususu anlatması durumunda toplum arasında dışlanacağı, itibarsızlaşacağı ve Güran ailesi içerisinde problemler yaşanacağından dolayı Narin Güran'ı öldürmek istemiş olabileceğini düşünüyorum. Ancak ben kendi gözlerimle Salim Güran'ın bu iki kadınla ilişki yaşadığını görmedim...

"HERKES GİTMİŞTİ BİR TEK SALİM GİTMEMİŞTİ"

"Salim Güran bu hususta da bana herhangi bir şey anlatmadı. Olay espasında da ben Yüksel Güran, Enes Güran ve Maşallah Güran'ı görmedim. Ben ayrıca Narin Güran'ı da görmedim. Ayrıca şu hususu da belirtmek isterim ki; Salim Güran ile Arif Güran'ın kardeşleri olan Ethan Güran'ın oğlu olan Uğurcan Güran'ın 25.08.2024 günü düğünü yapılacağından Tavşantepe Mahallesi'ndeki Güran ailesinin erkek bireylerinin büyük çoğunluğunun düğün davetiyesi dağıtmak üzere mahalle dışına çıktıklarından dolayı Salim Güran'ın böyle bir cinsel ilişki yaşamak İçin Tavşantepe Mahallesi'nde kalmış olabileceğini düşünüyorum...

"SALİM BENİ AHIRIN OLDUĞU NOKTAYDI"

Zaten Salim Güran'ın olay esnasında ilk beni tepeden çağırdığı nokta Arif Güran'ın ahır olarak kullandığı yerin yanıydı. O yüzde belirttiğim bu ahır bölgesinde böyle cinsel ilişki yaşanmış olabilir. Bu sırada da Kuran kursundan dönen Narin Güran'ın patika olan yolu kullanıp ikametine gitmesi üzerine direkt karşısında ikametin ahır olarak kullanılan bölümünde bir şey görmüş olabileceğini düşünüyorum"

Son dakika | Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! İtirafçıdan yasak aşk açıklaması - 2. Resim


SORUŞTURMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRECEK DETAY!

HALK TV Muhabiri Ferit Demir, Narin'in kuzeni olan Birsen Güran'ın ifadesini aktardı. Demir, Narin'in kuzeni Birsen Güran'ın "Salim Güran, Narin'i 17.40'da gördüğümüzü söylememizi istedi" dediğini aktardı.

İşte o ifade:

"Narin Güran benim amcamın torunudur. 21/08/2024 günü ikametimizde oturduğum sırada saat 14:00 sıralarında Narin Güran'ın kapı zilini çalması üzerine kapıyı açmam üzerine bana kardeşlerim Hatice ve Fatma'nın evde olup olmadığını sordu. Bende Narin Güran'a kardeşlerimin anneannem olan Zeynep Kaya'nın evine gittiklerini, oradan Kuran Kursuna gideceklerini söyledim.

Narin Güran bizim eve geldiğinde evde öz annem olan Maşallah Goran, ben ve kardeşim Melike Güran vardı. Daha sonra tamam abla diyerek gitti. Narin bizim kapımızı çaldığında annem Maşallah Güran o sıralarda telefon ile halam olan Hatice Mehmetoğlu ile görüşme yapıyordu.

Ben her ne kadar Narin'in geldiği saati 17:40 olarak söylemişsem de daha sonradan düşününce aslında Narin'in saat 14:00 sıralarında geldiğini anladım. Narin olay günü sadece bir kere ikametimize geldi. Ben ve annem olayları birbirimize yanlış aktardık dolayısıyla iletişim kopukluğu olmuştur.

"BİZE 17.40 DEMEMİZİ SÖYLEDİ"

Asında Narin olay günü iki kere değil sadece bir kere ikametimize geldi. Şu hususu da belirtmek isterim ki gününü tam hatırlayamamakla birlikte Narin'in kaybolduğu gün veya ertesi gün ben ve kardeşim Melike aramızda bu konuyu konuşurken Salim Güran'ın bu olaya şahit olması üzerine bize saat 17:40 sıralarında Narin'i gördüğümüzü söylememiz gerektiğini bize söyledi"

Son dakika | Narin Güran'ın ailesinden basın açıklaması!


NARİN'İN AİLESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Diyarbakır'da katledilen Narin Güran'ın ailesinden bir yazılı açıklama yapıldı. Güran ailesi tarafından yapılan açıklamada, 'dış güçler ve onların yerli uzantıları' ifadeleri dikkat çekti. İşte Güran ailesi tarafından yapılan o açıklama:

"21 Ağustos günü kızımız Narin Güran'ın kaybolması nedeniyle günlerce ülke gündemini meşgul ettiğimizden dolayı Güran ailesi olarak üzüntülerimizi bildirmek istiyoruz. Devletimizin tüm birimleri bu süreçte tüm imkânlarıyla olayın çözümü için seferber olmuştur. Gerçeklerin gün yüzüne çıkması için uğraşmaya da devam etmektedir. Kızımızın cansız bedeni nasıl bulunduysa Olayı çözeceğine, kızımız Narinin fail veya faillerini bulacağına, bulunacak fail veya faillerinde en ağır ceza ile tecziye edileceğinden hiç şüphemiz yoktur.

"KURAN KURSLARINA VE YÜCE DİNİMİZE SALDIRILAR YAPILMAKTADIR"

Yalnız bu süreçte aile fertleri olarak acı ve kederiçerisindeyken görsel ve yazılı medya da merhume kızımız Narin suiistimal edilerek gerek Güran ailesine gerekse de şu an şüpheli olarak tutulan aile fertlerinin kişilik haklarına acımasız saldırılar ve iftiralar ile mesnetsizithamlar da bulunulduğu medyayı izleyen dostlarımız tarafından bizlere bildirilmektedir. Ayrıca ilgi ve alakası olmadığı halde bu olay nedeniyle Kuran kurslarına ve Yüce dinimize saldırılar yapılmaktadır.

Diyarbekirimiz de asırlarca yaşamını sürdüren kimi zamanda yöneticiliğini yapmış Gevranizade ailesinin fertleriyiz. Ülkemizin değişik coğrafyasında binlerce Güran ailesi ve yeğenleri yaşamaktadırlar, büyük ekseriyetiyle de vatanına ve milletine bağlı fertlerdirler. Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz, ancak böyle bir durum varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını bir takım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız. Aile fertlerimizin bir kısmının yaşadığı Tavşantepe Mahallesinin stratejik ve coğrafi konumu da ayrı bir etkendir.

"DEVLETİMİZE BAĞLI TÜM GÜÇLERİN BU OYUNA GELMEMELERİNİ İSTİRHAM EDERİZ"

Devletimize bağlı tüm güçlerin bu oyuna gelmemelerini istirham ederiz. Maalesef bazı muhafazakar yazarlar dahi hiç inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığı ile itham etmektedirler. Sadece ailenin çok küçük bir kısmının yaşadığı, olayın vuku bulduğu Tavşantepe Mahallesinde yapılan seçim sonuçlarını tetkik ederlerse bu beyanları nedeniyle mahcup olacaklardır. Seçim neticeleri de ailenin iddia edildiği gibi diktatör olmadığının en büyük ispatıdır.

Şu an olayın sıcaklığı devam etmekte olup, olaylar açığa çıktığında fail veya failler bulunduğunda iftiralar atarak kişilik haklarımıza saldırılar yapan kişi ve kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Maddi ve manevi tazminat haklarımızı mahfuz tutmaktayız.

Bu süreçte hakikatin tezahürü için uğraşan tüm devlet büyüklerimize, bunca baskılara rağmen bizim suçsuzluğumuza inanarak bizden desteklerini esirgemeyen dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Ülkemizde ki tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının acımızdan siyasi malzeme yapmamasını da mahkemenin neticesini beklemelerini istirham ederiz. Devlet yetkilileri dışında yapılan hiçbir açıklamaya da itibar edilmemesini önemle arz ederiz. Saygılarımızla"

Son dakika | Narin Güran soruşturmasının seyrini değiştirecek detay! Genç kızın söyledikleri şoke etti - 3. Resim


NARİN'İN ABLASI TÜLİN'İN ÖLÜM NEDENİNİ AÇIKLANDI

Öte yandan Narin ile ilgili cinayet soruşturması sürerken, talihsiz çocuğun ablası Tülin'in 2019 yılındaki ölümüne ilişkin de soruşturma açılmıştı. Narin'in gözaltına alınmayan tek amcası Tülin Güran ölüm nedenini açıkladı.

A Haber'e konuşan Erhan Güran, Tülin Güran'ın öldürülmediğini, evde değil yoğun bakımda öldüğünü aktardı. Narin'in doğuştan engelli olduğunu ve boynundan aşağısının tutmadığını belirten Güran "Felçti ve yatalaktı. O süreçte de hastanede yattı. Yoğun bakımda hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Son dakika | Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! İtirafçıdan yasak aşk açıklaması - 3. Resim


CEVDET YILMAZ'DAN NARİN GÜRAN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AA Editör Masası'nda Narin Güran cinayetine ilişkin devam eden soruşturmayla ilgili konuştu. Yılmaz, 'Çok boyutlu bir şekilde yaklaşılması gerekiyor.  Failleri ortaya çıkarmak için ne gerekiyorsa yapılıyor' ifadelerini kullandı.


İTİRAFÇININ İFADESİ...

Soruşturma sürerken gözaltına alınan şüphelilerden sıva ustası Nevzat Bahtiyar, her şeyi itiraf etmişti. Salim Güran’ın Narin’in cesedini saklaması için kendisine verdiğini belirten Nevzat Bahtiyar itirafında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Salim Güran, battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek, ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. ‘İyi düşün, sana 200 bin lira veririm’ dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu alıp, çuvalın içerisine birlikte koyduk. Muhtar Salim Güran ile birlikte ayrılmadan önce göl diye tabir ettiğimiz Eğertutmaz Deresi’ni işaret etti ve ‘Oraya götür’ dedi. Ağacın yanında çok derin olmayan bir yer buldum. Burada biraz su vardı. Bu alana çuvalı bıraktım ki çuval birisi tarafından bulunur diye düşünerek üzerine bir taş koydum.”

Son dakika | Narin Güran cinayetinde yeni gelişme! İtirafçıdan yasak aşk açıklaması - 4. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
TR12 Eylül 2024 13:37

YABANCI YEĞENLERİ SEVEMEZ ,KENDİ ÇOCUKLARINI KOMŞUYA VS SEVDİREMEZ OLDUK ,ÖNCE TV SUÇLU HERŞEYİ NORMALLEŞTİRME

...12 Eylül 2024 10:33

Allah belanızı versin

Ayşe12 Eylül 2024 09:22

Umarım bu olay aydınlanır ve hak ettiği cezayı alanlar bulunur

Sonraki Haber Yükleniyor...