Tgrt Haber

Son dakika! Nihal ve Bahar Candan tutuklandı: Kararı duyan iki kardeş gözyaşlarına boğuldu...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
16 Kasım 2023 19:12 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 23:08

Son dakika haberi: Dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçundan gözaltında olan fenomen kardeşler Nihal ve Bahar Candan, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Candan kardeşler tutuklama kararının ardından gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren Nihal Candan, 'Neden?, Neden?' derken Bahar Candan ise "Suçlular dışarıda" diyerek bağırdı.

Sosyal medyadaki lüks yaşantılarıyla dikkatleri üzerine çeken fenomenlerden biri de Nihal Candan​ ve Bahar Candankardeşler oldu. Katıldıkları bir programda isimlerini duyuran ikili, mercek altına alındı.

KARA PARA AKLAMA​ VE DOLANDIRICILIKTAN DAVA AÇILDI

Ardından geçtiğimiz gün ansızın polis ekiplerince evlerine baskın yapıldı ve Candan kardeşler​ gözaltına alındı. İddiaların odağında ise suç gelirlerini aklama ve dolandırıcılık​ suçları yer aldı.

Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin emniyetteki sorguları tamamlandı. Fenomen kardeşlerin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

CANDAN KARDEŞLER TUTUKLANDI

Dolandırıcılıktan elde ettikleri paraları akladıkları ve 100 milyonluk vurgun yaptıkları iddia edilen Bahar Candan, Nihal Candan ve Hacı İsrafil S. emniyetteki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Adliyeye getirilen Bahar Candan, Nihal Candan ve Hacı İsrafil S. savcılıkta verdikleri ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi.

Üçlü Sulh Ceza Hâkimliği'ndeki ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Candan kardeşler tutuklama kararının ardından gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren Nihal Candan'ın 'Neden?, Neden?' diye bağırdı..

6 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayla ilgili 29 müşteki olduğu ortaya çıktı. 24 kişinin tutuklandığı olayın ardından soruşturma dosyası kapanmadı. Yapılan zincirleme çalışmaların ardından çetenin devamı olduğu iddia edilen Onur A.'nın liderlik ettiği bir şebeke takibe alınmaya başlandı.

Elde edilen bilgilere göre, şüphelilerin, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç alıp, ağlarına düşürdükleri kişilere ucuz araç satışı yaparak güven kazandıklarını, bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıklarını tespit etti. 13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüphelilerin ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları belirlendi. 3 Mayıs 2023'de düzenlenen operasyonda aralarında Onur A.'nın olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonda 5 kişi tutuklandı.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Dolandırıcılık çetesine yönelik yapılan çalışmalarda, çetenin kişileri tuzağa düşürmek için lüks restoranlarda yemekli tanıtım yaptıkları ortaya çıkmıştı.Bu yemekli tanıtımlarda da, Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin yer aldığı belirtilmişti. Candan kardeşlere bu lüks restoranlarda yapılan tanıtımlı yemekler de soruldu. Nihal Candan, o dönem Onur Apaydın'ın erkek arkadaşı olduğu için, erkek arkadaşıyla yemekli mekanlara veya gece kulübüne gittiğini söyledi. Ama bir dolandırıcılık organizasyonun içinde yer almadığını belirtti. Bahar Candan da, bahsedilen restoranlara birçok ünlü ismin gittiğini ifadesinde belirtti.

YANLIŞLIKLA YAZDIM

Bahar Candan'a, sosyal medya hesabında, "Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı" paylaşımı da soruldu. Bahar Candan o paylaşımda 2 yazacağına yanlışlıkla 12 yazdığını ve amacının espri olduğunu iddia etti. İddialara göre çetenin lideri Eren Koç ve Onur Apaydın'dı.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...