Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya ağır darbe: Turuncu ve gri kategorideki 2 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
14 Ekim 2023 08:48 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 10:21

Son dakika haberi: Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda; biri turuncu, biri gri kategoride olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı" diyerek görüntülerini paylaştığı operasyonda, teröristleri vuran SİHA bombalarına şehit askerin isminin yazılması dikkat çekti.

PKK​'lı teröristler tarafından 28 Nisan 2023'te Mardin​'de şehit edilen Jandarma​ Asb. Üçvş. Mehmet Gündüz'ün kanı yerde kalmadı. Nusaybin​'de gerçekleştirilen ve Şehit Mehmet Gündüz'ün adı verilen operasyonda teröristlerle sıcak temas kuruldu. Çatışmada turuncu ve gri kategoride bulunan 2 terörist öldürüldü.

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mehmet Gündüz Operasyonu kapsamında, Mardin İl Jandarma Komutanlığınca, Mardin Nusaybin ilçesi Ömeryan bölgesinde komandolar ve güvenlik korucu timleri ile PKK'lı teröristler arasında sıcak temas sağlandı.

LİSTEYE 2 ÇİZİK DAHA

Sosyal medya hesabından operasyona dair paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çıkan çatışmada 2 teröristin silahlarıyla etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, teröristlerden birinin İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar Listesinde turuncu kategoride bulunan Nurhak Derik Gap kod adlı Ramazan Temel, diğerinin ise gri kategoride bulunan Yılmaz kod adlı Bilal Şahin olduğunu kaydetti.

Mardin'de gri ve turuncu kategoride bulunan 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI"

Bu teröristlerin aynı zamanda 2 vatandaşın şehit edildiği, bir jandarma ve bir vatandaşın da yaralandığı eylemlere de katıldığının tespit edildiğini belirten Yerlikaya, "Şükürler olsun şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Operasyonu gerçekleştiren kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Terör ve onların iş birlikçilerine yönelik operasyonlarımız aralıksız dev edecek" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye milletin duası ve desteğiyle, kararlılıkla devam edeceklerini kaydetti.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1713061843751591944

OPERASYONDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı görüntülerdeki bomba ayrıntısı dikkat çekti. Şehit Jandarma Asb. Üçvş. Mehmet Gündüz'ün adı, teröristleri hedef alan SİHA'ların bombaların üzerine yazıldı.

Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...