Tgrt Haber

Son dakika! PKK'ya 'Bozboğan' darbesi: 47 kişi yakalandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com.tr
07 Mart 2024 17:26 - Güncelleme : 07 Mart 2024 17:47

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PKK'ya yönelik 10 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “BOZDOĞAN-9” operasyonlarında 47 kişinin kıskıvrak yakalandığını duyurdu.

Yurt dışında ve yurt içinde terör örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Ekipler, elde ettikleri bilgiler doğrultusunda operasyonun düğmesine basıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​, 10 ilde eş zamanlı terör örgütüne operasyon düzenlediğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya operasyonun detaylarını paylaştı.

Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"EGM İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüklerince Ankara, Antalya, Denizli, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Mardin, Şanlıurfa ve Van’da düzenlenen 'Bozdoğan-9' operasyonlarında şüphelilerin bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, terör örgütünün üniversite yapılanması DÖM (Demokratik Öğrenci Meclisi) ile gençlik yapılanması DGH (Devrimci Gençlik Hareketi) içerisinde faaliyette bulundukları, cezaevlerinde bulunan örgüt mensuplarına finans sağladıkları, örgüt adına gerçekleştirilen eylemleri organize ederek katılım sağladıkları ve sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucu ruhsatsız tabancalara, çok sayıda yasaklı yayın ve dijital materyale el konuldu" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...