Tgrt Haber

Son dakika! Mehmetçik, Kuzey Irak'tan sonra PKK'ya Suriye'de üst üste darbe vurdu: Öldürülen terörist sayısı 32'ye çıktı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
02 Ekim 2022 10:25 - Güncelleme : 02 Ekim 2022 15:18
Son dakika! Mehmetçik, Kuzey Irak'tan sonra PKK'ya Suriye'de üst üste darbe vurdu: Öldürülen terörist sayısı 32'ye çıktı

Son dakika haberi: Türk Silahlı Kuvvetleri, teröre darbe vurmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın duyurduğu Irak'ın kuzeyinde 140 kilometre derinlikte PKK'ya düzenlenen hava harekatının detayları belli oldu. Bakanlık, Asos'ta 16 terör yuvasının imha edildiği operasyonda 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı da Fırat Kalkanı bölgesine sızmaya çalışan 2 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Mehmetçik, teröre bir darbede Suriye'nin kuzeyinde vurdu. Fırat Kalkanı bölgesine ateş açarak polisi şehit eden teröristlere Mehmetçik anında karşılık verdi ve 7 teröristi etkisiz hale getirdi.

Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlıkla sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır içi ve sınır dışı operasyonlarıyla terör örgütüne darbe vurmaya devam ediyor. TSK​'nın, Irak’ın kuzeyindeki Asos bölgesine düzenlediği hava harekâtının ilk bilançosu belli oldu. Terör hedeflerinin yerle bir edildiği operasyonda, ilk belirlemelere göre 23 PKK’lı terörist öldürüldü.

"16 MAĞARAYI İMHA ETTİK"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar​, 29 Eylül'de Şırnak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 27 Eylül'de Kuzey Irak'ta terör örgütüne hava harekatı yaptığını duyurmuştu. Bakan Akar'ın açıkladığı operasyonun detayları belli oldu. Operasyonda; yurt genelindeki 3 farklı üsten 10'dan fazla uçak kalktı. Irak sınırından 140 kilometre derinliğe inerek, Asos'taki 16 hedefi tam isabetle vurdu. Örgüte ait barınak, sığınak, mağara, tünel ve mühimmat depoları imha edildiği operasyonda, örgüt yöneticilerinin sözde karargah olarak kullandığı toplantı yeri de yerle bir edildi.

ASOS'TA 23 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekatta TSK, terör örgütü PKK’ya ağır bir darbe indirdi. Operasyonun ilk bilançosunu Milli Savunma Bakanlığı paylaştı.

"Irak’ın kuzeyinde 140 kilometre derinlikte bulunan Asos bölgesine düzenlenen hava harekâtında ilk belirlemelere göre 23 PKK​'lı teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edildi. Sayının artması bekleniyor." denildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1576471223982243842

FIRAT KALKANI'NDA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde, Ribat-2 Üs Bölgesi'ne sızma girişiminde bulunan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 2 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

BİR DARBE DE SURİYE'DE

TSK, teröre bir darbe de Suriye'de vurdu. Mehmetçik, Fırat Kalkanı bölgesine ateş açarak bir kahraman polisimizi şehit eden PKK/YPG’li teröristlere derhâl karşılık verdi. 7 terörsit etkisiz hale getirildi. 

MSB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesine ateş açan ve bir kahraman polisimizi şehit eden PKK/YPG’li teröristlere derhâl karşılık verilerek 7 terörist etkisiz hâle getirildi. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve Emniyet Teşkilatına başsağlığı ve sabır dileriz."

15 TERÖRİST YAKALANDI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Suriye’nin kuzeyinde 6’sı sözde yönetici olmak üzere toplam 15 DEAŞ ve PKK/YPG teröristin yakalandığını duyurdu. 

Suriye El-Bab ve Cerablus'ta 29 Eylül'de icra edilen operasyonlarda 2'si sözde örgüt şer-i emiri, 1'i istihbarat sorumlusu, 1'i zekat sorumlusu, 2'si sosyal medya sorumlusu ve 5'i savaşçı olarak faaliyet gösterdiği belirtilen 11 DEAŞ ile 4 PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü mensubu 15 terörist gözaltına alındı.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...