Tgrt Haber

Son dakika! 'Ramazan Hoca'nın katil zanlısı tutuklandı

02 Şubat 2024 17:55 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 18:50

Son dakika haberi... Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren Erkan B., savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlı hakkındaki dikkat çeken detaylar da ortaya çıktı.

Fatih'te 'Ramazan hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin​'i bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Şüpheli Erkan B., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet​ Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheli, burada Savcılığa verdiği ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Son dakika! 'Ramazan Hoca'nın katil zanlısı tutuklandı - 1. Resim

“YARALAMAK AMACIYLA GİTTİM”

Erkan B.’nin ifadesinde, babasının mantolama yalıtım dükkanında çalışarak geçimini sağladığını söyleyerek, “Kullandığım telefon hattımı 8 ay önce kaybettim. Ramazan Pişkin’i tanımıyorum, ben kendisini ‘Saboor Muradı’ isimli Afgan uyruklu kişi zannettim. Muradı isimli şahısla babamın yanında çalıştığı için tanışmıştım. Kendisi beni evine davet ederdi, sigara içtiğimi bildiği için uyuşturucu maddelerden veriyorlardı. 2017- 2021 yılları arasında cinsel istismara da uğradım. Sadece aileme anlattım. Vefat eden Pişkin’i Saboor Muradı olduğunu bilerek yaralamak amacıyla yanına gittim. Önce kendisine taş attım, taş isabet etmeyince kendisi taşı alarak bana karşılık verdi. Olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkardım ve karın bölgesine 2-3 defa sapladım. Daha sonra bağrışma sesleri duymam üzerine olay yerinden kaçarak uzaklaştım.”  diye konuştu.

Son dakika! 'Ramazan Hoca'nın katil zanlısı tutuklandı - 2. Resim

“SÜREKLİ RÜYALARIMA GİRİYORDU”

İfadesinde herhangi bir dini grupla, cemaatle bağlantısı olmadığını belirten şüpheli Erkan B., ‘’Ramazan Pişkin’i olaydan önce ilk kez 2021’de sosyal medyada gördüm. Daha sonra 2 ay kadar önce babamın dükkanına 5 dakikalık mesafede bulunan ‘Çaycı Ramazan hoca’ isimli iş yerinde gördüm. Saboor Muradı sürekli rüyalarıma giriyordu. Kullandığım bıçağı Eminönü’nden satın aldım. Öldürme kastım yoktu, yaralamak amacıyla gitmiştim. Olay nedeniyle pişmanım’’ ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderilen zanlının adli işlemleri tamamlandı. Ramazan hocanın katil zanlısı Erkan B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son dakika! 'Ramazan Hoca'nın katil zanlısı tutuklandı - 3. Resim

"OĞLUM ÇOK İYİ BİRİYDİ"

Öte yandan Ramazan Pişkin, Diyarbakır’da binlerce seveni tarafından son yolculuğuna uğurlanmıştı. Pişkin, Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından merkez Sur ilçesindeki Çifte Havuz Mezarlığı’na defnedildi. Ramazan Pişkin’in babası İsmail Pişkin, devlete güvendiğini belirterek, “Allah devlete zeval vermesin. Oğlum çok iyi biriydi” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Tekin 2 Şubat 2024 20:07

Katılın ifadesi perde inandırıcı gelmiyor

Tekin 2 Şubat 2024 20:07

Katılın ifadesi perde inandırıcı gelmiyor

Sonraki Haber Yükleniyor...