Tgrt Haber

Son dakika | Sakarya'da patlama: Çok sayıda işçi yaralandı, bir kişinin cansın bedenine ulaşıldı! Oba Makarna fabrikasında yangın çıktı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
15 Eylül 2024 13:57 - Güncelleme : 15 Eylül 2024 20:08

Son dakika haberi: Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada onlarca kişi yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamaya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Patlama sonrası ilk acı haber geldi. Bir kişinin yanmış cesedine ulaşıldı.

Son dakika haberine göre Sakarya​'nın Hendek​ ilçesindeki bir fabrikada patlama​ meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi yönlendirilirken patlamada 28 kişi yaralandı. Yaralıların 6'sının durumunun ağır olduğu, 2'sinin ise entübe edildiği öğrenildi. Yangında mahsur kalan bir kişi ise kurtarıldı. Sakarya Valiliği, patlamada 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu.  

Son dakika | Sakarya'da patlama: Çok sayıda işçi yaralandı! Oba Makarna fabrikası yanıyor - 1. Resim


MAKARNA FABRİKASINDA PATLAMA, 1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Gelen bilgilere göre, patlama 13.20 sıralarında Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren Oba Makarna'ya ait fabrikada meydana geldi. Henüz sebebi belirlenemeyen patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı. Gelen son bilgilere göre çeride mahsur kalan bir kişinin yanmış cesedine ulaşıldı. Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Fabrika patlamasında 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı" denildi.

Son dakika | Sakarya'da patlama: Çok sayıda işçi yaralandı! Oba Makarna fabrikası yanıyor - 2. Resim


İhbar üzerine olay yerine Sakarya başta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli'den de çok sayıda destek ekip sevk edildi. İlk belirlemelere göre 28 işçinin yaralandığı öğrenildi. Ekiplerin olay yerindeki müdahaleleri devam ediyor.

Hummalı çalışmalar sürerken bölgede gökyüzünü duman kapladığı görüldü.

Son dakika | Sakarya'da patlama: Çok sayıda işçi yaralandı! Oba Makarna fabrikası yanıyor - 3. Resim


BAKAN TUNÇ: ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sakarya'daki patlamaya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Tunç şu ifadeleri kullandı:

"Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır."

PATLAMA ÇATI KATINDA OLDU

Diğer yandan patlamaya ilişkin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar açıklamalarda bulundu. İlk belirlemelere göre patlamanın çatı katında meydana geldiğinin tespit edildiğini söyleyen Alemdar, "Ekipler şu anda olay yerinde. Yaralı arkadaşlar var içeride. İnşallah en kısa süre içinde yangını, kontrol altına alıp en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Son dakika | Sakarya'da patlama: Çok sayıda işçi yaralandı! Oba Makarna fabrikası yanıyor - 4. Resim

Alemdar patlaman sebebine ilişkin henüz bir bilgilerinin olmadığını belirterek, " Yangın devam etiği için tespitleri yapamıyoruz. İlk patlama, güçlü bir patlama oldu" ifadelerini kullandı.

Son dakika | Sakarya'da patlama: Çok sayıda işçi yaralandı! Oba Makarna fabrikası yanıyor - 5. Resim


"YARALI SAYISI ARTABİLİR"

Yaralı sayısına ilişkin de bilgi veren Alemdar, "Şu anda bizim bilgimiz, içerden çıkarmış olduğumuz, ambulanslarla taşıdığımız 12 yaralımız var. Dışarıdan patlamayla birlikte etrafta, ayakta tedavi edilen yaralılarla belki sayı 20'dir ama içeriden çıkardığımız, ambulansla sevk ettiğimiz 12 yaralımız var. Arkadaşlarımızın çalışması devam ediyor. Bunların içerisinde yangından etkilenen, patlamanın sonucunda yaralanmış olanlar var, hastanelerimize sevk ediyoruz. Şu ana kadar görmüş olduğumuz yanmalar var. Bunlarla ilgili de ilk tespitlerimize göre ciddi bir şey yok ama hastaneye gidildiğinde daha net bilgi alacağız. Ambulansla gönderdiğimiz 12 ama etrafta, ayakta tedavi olanlarla birlikte sayı daha fazla olabilir" diye konuştu.

Başkan Alemdar fabrika​ etrafında  herhangi bir yerleşim alanının bulunmadığını da sözlerine ekledi.

Son dakika | Sakarya'da patlama: Çok sayıda işçi yaralandı! Oba Makarna fabrikası yanıyor - 6. Resim

GÖREVLENDİRME YAPILDI

Sakarya'daki patlamaya ilişkin bir başmüfettiş ile bir müfettiş görevlendirildi. 


SAKARYA VALİSİ: PATLAMA İLK BULGULARA GÖRE...

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz patlama sonrası olay yerinde açıklamalarda bulundu. Yangının çıkış şekline ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Karadeniz şöyle konuştu:

"Toplam 28 yaralı var. Yaralılardan 6'sının durumu ağır, 2'si entübe durumda. İçeride başka kimse olmadığını söyledi fabrika yetkilileri ama yine de sistemlerini kontrol ediyorlar. Toplam 57 işçi, 2 de mutfak görevlisi olmak üzere 59 personel var. Bunların sadece bir kısmı patlama olan bölgede çalışıyor. İlk tespitlere göre patlamanın değirmen bölümünde meydana geldiğine ilişkin kanaat var ancak yangın tamamen söndürüldükten sonra savcılığın talimatı doğrultusunda yangının nedeni ve şekli tespit edilecektir."

Son dakika | Sakarya'da patlama: Çok sayıda işçi yaralandı! Oba Makarna fabrikası yanıyor - 7. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...