Tgrt Haber

Son dakika! Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Kırklareli'nde can kaybı 6'ya çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Eylül 2023 15:52 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 17:19

Son dakika haberi: Kırklareli'nde meydana gelen felakette sel sularına kapılan emekli öğretmen Ahmet Baki Şimşek'in de cansız bedenine ulaşıldı. Felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) günler öncesinden uyardığı sağanak yağışKırklareli​'nin İğneada​ beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açmıştı... Bölgede son 500 yılın en yoğun yağışı görüldü. 24 saatte metrekareye 196 kilogram yağış düştü.

BUNGALOVLARI SÜRÜKLEDİ, KAĞIT GİBİ EZDİ

Şiddetli sağanakla birlikte, ormancılık faaliyetlerinin sürdürüldüğü bölgede dizili tomrukların yanı sıra köklerinden sökülen ağaçlar sel​ suları ile sürüklenerek bungalov evlerin bulunduğu tesise ulaşmış, bu tomruklar ve ağaç kütüklerinin de etkisiyle evler sürüklenmişti.

Bölgede mahsur kalanlardan 6'sı kurtarılırken, ikisi önceki gün, üçü de dün olmak üzere 5 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgeden bir acı haber daha geldi.

Felakette sel sularına kapılan emekli öğretmen Ahmet Baki Şimşek'in de cansız bedenine ulaşıldı. Şimşek’in cansız bedeni aracından 300 metre ilerde bulundu.

Felakette yaşamını yitirenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

Son dakika! Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Kırklareli'nde can kaybı 6'ya çıktı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kırklareli'ndeki sel felaketinde vatandaşların hayatını kaybettiği bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği belirlenen işletme sahibi hakkında, taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan gözaltı kararı verildiğini açıkladı.Son dakika! Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Kırklareli'nde can kaybı 6'ya çıktı

GERİYE SADECE BU FOTOĞRAFLARI KALDI...

Öte yandan selde kaybolanlar arasında tatil için bölgeye gelen doktor Selman Bağışlar (27) ile beslenme ve diyetetik bölümü öğrencisi eşi Mihriban Bağışlar (25) da bulunuyordu. Çiftin cansız bedenleri dün bulundu. Yeni evli olduğu öğrenilen çiftten geriye sadece düğün fotoğrafı kaldı.

Son dakika! Sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: Kırklareli'nde can kaybı 6'ya çıktı

Suların yükselmeye başladığı sırada ailelerine telefonda "sel geldiğini" haber verip, araçlarıyla bölgeden uzaklaşmaya çalıştıkları ancak sel sularının çifti sürüklediği öğrenildi. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...