Tgrt Haber

Son dakika | Siber suçlara karşı Siberağ operasyonu! Onlarca şüpheli gözaltında

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Ağustos 2024 08:24 - Güncelleme : 12 Ağustos 2024 08:33
Son dakika | Siber suçlara karşı Siberağ operasyonu! Onlarca şüpheli gözaltında

Son dakik haberi... 23 ilde siber suçlara yönelik düzenlenen "Siberağ-5" operasyonu sonucu 54 şüpheli kıskıvrak yakalandı. Şüphelilerden 20'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye, her alanda olduğu siber suçlarla karşı mücadelesinde de başarılı operasyonlara imza atmaya devam ediyor. Jandarma​ Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde 23 farklı ilde “Siberağ-5” operasyonları düzenlendi.

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU

Yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık, bilişim sistemine girme ve çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçlarına yönelik jandarma tarafından düzenlenen operasyonlar sonucu 54 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya​'nın aktardığına göre şüphelilerden ilk etapta 20'si tutuklanırken, 24'ü ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı tedbirleri ile serbest bırakıldı.

Operasyonlar sonucu çok sayıda bilgisayar, taşınabilir bellek, cep telefonu, SIM kart, döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya operasyona ilişkin sosyal medyadan paylaştığı mesajda, "Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...