Tgrt Haber

Son dakika! Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açılıyor! Bakan Uraloğlu detayları TGRT Haber'e anlattı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
26 Şubat 2024 11:58 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 12:42

Son dakika haberi... Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açılıyor! Ulaştırma Bakanı Uraloğlu TGRT Haber'e açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

İstanbul​'un eski banliyö tren hattının yenilendiğini, 8.3 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın katılımıyla hizmete alınacak.

ÇOK YÖNLÜ ENTEGRASYON

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı açılıyor! Ulaştırma Bakanı​ Uraloğlu TGRT Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, açıklamasında, "Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi"ni tamamladıklarını belirterek "Yaya odaklı yeni nesil bir proje. Buradaki tarihi dokuyu nasıl koruruz diye kafa yorduk. Ulaşım ihtiyacının yanı sıra sosyokültürel, turizm, ekolojik, rekreasyon, spor, gezinti ve bisiklet gibi imkânları İstanbullularla buluşturacak" dedi.

"5 YIL SONRA BURALARI TANIYAMAYACAĞIZ" 

Projenin turizme katkısının olacağını belirten Bakan Uraloğlu, tren hattının turistlerin nostaljik gezi yapmasına olanak sağlayacağını kaydetti. Uraloğlu, "İstanbul'da yaşayan vatandaşlarımız bilir, 20 dakika çok kısa bir süre. Öncelikle insanımıza zaman kazandıracağız. Önümüzdeki 30 yıllık süreçte yani 2053 yılına kadar 785 milyon euroluk ekonomiye bir katkı sağlamış olacak. Bulunduğumuz lokasyona korkunç değer katacak. 5 yıl sonra buraları tanıyamayacağız. 70'lerdeki nostaljik trenin rengine boyadık. İçerisi bir o kadar modern hala getirdik. Marmaray'da kullandığımız setlerden bir tanesi bu." dedi.

Son dakika haberinin detayları geliyor...

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...