Tgrt Haber

Son dakika! Tahıl yüklü Joseph Schulte gemisi İstanbul'da... Rus ambargosu delindi

18 Ağustos 2023 07:08 - Güncelleme : 18 Ağustos 2023 09:22

Son dakika haberi... Odessa Limanı'ndan ayrılan "Joseph Schulte" adlı konteyner gemisi İstanbul Boğazı'na ulaştı!

Ukrayna'nın Odessa Limanı​'ndan ayrılan Hong Kong bandralı "Joseph Schulte" adlı gemi, İstanbul Boğazı'na ulaştı. Konteyner yüklü gemi, Karadeniz tarafından İstanbul Boğazı'na saat 06.10'da giriş yaptı. Geminin Ambarlı Limanı'na demirleyeceği öğrenildi.

12 MİLDE KALDI

Tüm dünyanın seyrini merakla takip ettiği konteyner gemisi, Rus donanmasının tehdidi altında yolcululuğuna salı sabahı başlamıştı. Ukrayna’nın Odessa limanından ayrıldıktan sonra kıyıdan 80 mil açılarak kısa süreliğine uluslararası sulara giren gemi, aynı günün akşamı Tuna nehri deltası bölgesinde tekrar uluslararası sulara çıkarken bu iki seferde de gemiye Rus donanmasından bir müdahale olmadı.

Gemi yolculuğunun devamında ise kıyıya 12 mil mesafede seyrederek Romanya ve Bulgaristan karasuları içinde kaldı. Rusya’nın üçüncü ülke karasularında ticari gemiye müdahale etmesi Rus ticari gemilerinin yeni yaptırımlarla karşılaşması anlamına gelecekti

RUS SALDIRISINA RAĞMEN YOLA ÇIKMIŞTI

Ukrayna, Rusya'nın dün gece tahıl depolarına saldırılar düzenlediğini, ancak Moskova'nın Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çıkması sonrasında gemileri hedef alma tehditlerine rağmen tahıl yüklü bir geminin Odessa Limanı'ndan ayrıldığını duyurmuştu.

Tahıl anlaşmasından 17 Temmuz’da çekilen Rusya, 20 Temmuz tarihinden itibaren Ukrayna limanlarına giden ve çıkış yapan tüm gemileri askeri hedef sayacağını ilan etmişti. Gerekçe olarak bu gemilerle Ukrayna’ya silah taşındığı iddiasını seslendirmişti.

 

 

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...