Tgrt Haber

Son dakika! Thodex vurgununda yeni gelişme! Faruk Fatih Özer için 40 bin yıl kadar hapis istemi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
18 Temmuz 2023 12:44 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 13:06
Son dakika! Thodex vurgununda yeni gelişme! Faruk Fatih Özer için 40 bin yıl kadar hapis istemi

Son dakika haberi... Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında mütalaasını açıklayan savcı, toplamda 12 bin 142 yıldan, 40 bin 462 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Türkiye'nin en büyük dolandırıcılığı olarak literötüre geçen Thodex​ davasında gönemli bir gelişme yaşandı. Milyonlarca liralık vurgunla, binlerce kişinin mağdur olduğu davaanın bugünkü duruşmasında Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıklarken, şirket kurucusu sanık Faruk Fatih Özer hakkında 3 ayrı suçtan 40 bin 462 yıla kadar hapis talep etti.

"SOYUT VARLIK" VURGUSU

İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada 7si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edilirken İstanbul Anadolu Adliyesi'nin konferans salonunda gerçekleştirilen duruşmaya, Özer bulunduğu cezaevinden getirildi. Duruşma salonunda diğer sanıklar, taraf avukatları ve çok sayıda müşteki salonda hazır bulundu.

Thodex davasında Cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. 22 sayfalık mütalaada Thodex platformuna ait veri tabanında söz konusu hesaplara gerçekte var olmayan ve kripto para​ cüzdanlarına aktarılmayan soyut varlık bakiyesi tanımlamasının yapıldığı belirtildi.

Yönetici yetkisiyle varlık oluşturma ve varlık silme işlemlerinin sanıklar Faruk Fatih Özer, Rana Azap, Serap Özer ve Ergün Acar tarafından yapıldığının aktarıldığı kaydedilirken 2018 yılında varlık yatırma ve silme işlemlerine başlandığı ve 2020 Haziran ve 2021 Nisan döneminde yoğunlaştığı açıklandı.

TOPLAM ZARAR 257 MİLYON LİRA

Sanıkların müşterileri dolandırma kastıyla hareket ettiklerinin altı çizilen iddianamede tutuklu sanık Faruk Fatih Özer'in suç örgütünün kurucu ve lideri olduğu belirtildi. Mütaalada 2 bin 27 mağdurun toplam zararının ise 257 milyon 862 bin 432 lira olduğu vurgulandı.

Savcı, Özer'in "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma ve Yönetme", "Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık​, Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı" ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçlarından toplamda 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...