Tgrt Haber

Son dakika! THY uçuşlarına fırtına engeli: 40 sefer karşılıklı iptal

17 Kasım 2023 15:16 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 15:43
Son dakika! THY uçuşlarına fırtına engeli: 40 sefer karşılıklı iptal

Son dakika haberi: Türk Hava Yolları, yarın İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 40 seferinin karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nin hafta sonundan itibaren rüzgara teslim olacağını duyurdu. Türk Hava Yolları (THY), yarın İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları​ nedeniyle birçok seferin karşılıklı olarak iptal edildiğini açıkladı.

THY: 40 SEFER KARŞILIKLI İPTAL

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "Yarın İstanbul’da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle, Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) kararı uyarınca toplam 40 seferimiz karşılıklı olarak iptal edilmiştir" denildi.

Yarın uçuşu olan yolculardan THY'nin internet sitesinden uçuşlarını kontrol etmeleri istendi.

90 KİLOMETREYE ULAŞACAK

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"18.11.2023 Cumartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da rüzgârların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına​ (50-70 km/saat), 19.11.2023 Pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır."

BURSA'YA TURUNCU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bursa için turuncu uyarıda bulundu. Yarın saat 09.00'dan başlayıp pazar 21.00'a kadar sürmesi beklenen uyarı da şu ifadelere yer verildi:

"Kuvvetli fırtına ve tam fırtına beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır."

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...