Tgrt Haber

Son dakika! TÜİK mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı: Emekli ve memur maaşı zam farkı belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
03 Nisan 2023 09:41 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 10:01
Son dakika! TÜİK mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı: Emekli ve memur maaşı zam farkı belli oldu

Son dakika: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) asgari ücret, memur ve emekli zamlarını etkileyecek mart ayı enflasyon rakamını açıkladı. TÜFE şubat ayında aylık bazda yüzde 3,15, yıllık bazda 55,18 olarak hesaplanmıştı. Mart ayı enflasyon verisi ekonomistlerin beklentilerine yönelik olarak aylık yüzde 2,29 yıllık 50,51 oldu. Böylelikle memur ve emekli zam oranlarını belirleyecek olan 3 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı.

Son dakika haberi: Türkiye​ İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre mart ayından enflasyon​ aylık yüzde 2,86 yıllık 49,56 oldu. Bu yıl temmuz ayında altı  aylık enflasyon farkına göre belirlenecek olan memur​ ve memur emeklisi zamları da belirginleşmeye başladı.  Enflasyon oranları yılık ilk ayında aylık yüzde 6,65, şubatta yüzde  yüzde 3,15, martta ise 2,86 oldu. Bu verilere bağlı olarak zamlara yansıyacak 3 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Temmuz ayında  asgari ücrete yapılması beklenen zam da enflasyon oranlarına göre belirlenecek.

ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU

Memur ve emeklilerin temmuz ayından alacağı zam oranı yavaş yavaş netleşmeye başladı. Önümüzdeki 3 ay boyunca açıklanacak olan TÜFE​ oranları zamların belirlenmesinde etkili olacak. Memur ve emeklilerin zam oranı ocak ayında yüzde 8 toplu sözleşme artışı ve enflasyon farklı ile yüzde 16.48 çıkmış, eklenen 13.52 puanla yüzde 30'luk bir zam maaşlara eklenmişti.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...