Tgrt Haber

Son dakika | Türk askerinin Lübnan'daki görev süresi TBMM tarafından 1 yıl daha uzatıldı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
23 Ekim 2024 18:59 - Güncelleme : 23 Ekim 2024 19:13
Son dakika | Türk askerinin Lübnan'daki görev süresi TBMM tarafından 1 yıl daha uzatıldı

Son dakika haberi | Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Son dakika haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri​'nin Lübnan​'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılması için hazırlanan Cumhurbaşkanlığı​ tezkeresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi​ (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi.

5 GÜN ÖNCE MECLİSE GELMİŞTİ! 

Lübnan'da bulunan BM Geçici Görev Gücü'ne TSK'nın verdiği desteğin süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM​ Başkanlığına 5 gün önce sunulmuştu.

Son dakika | Türk askerinin Lübnan'daki görev süresi TBMM tarafından 1 yıl daha uzatıldı - 1. Resim


Türkiye'nin, UNIFIL'e yaptığı katkılarla barışı koruma harekatının etkin biçimde icrasında önemli bir işlev üstlendiği ifade edilen tezkerede, "Bu çerçevede Türkiye'nin katkısı gerek BM sistemi içinde gerek bölgesel ve küresel ölçekte gerek kapsamlı sivil-asker işbirliği faaliyetleri vasıtasıyla Lübnan toplumunun her kesimi nezdinde görünürlüğünün artmasına, ayrıca barış ve istikrarın korunmasına yönelik politikasının sürdürülmesine hizmet etmiştir. Bu itibarla UNIFIL'e katkımızın sürdürülmesinin önem arz ettiği değerlendirilmektedir." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...