Tgrt Haber

Son dakika | Yenidoğan çetesi skandalı sonrası özel hastaneler için düzenleme: Bakan Memişoğlu duyurdu

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
20 Ekim 2024 19:07 - Güncelleme : 20 Ekim 2024 20:06

Son dakika: Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yenidoğan çetesi skandalı sonrası sağlık sisteminde tartışmaların başlaması üzerine yeni düzenlemenin yapılacağını duyurdu. Özel hastanelerde sağlık sistemini suistimal edenlere göz açtırmamak için yeni sistem geliyor. Bakan Memişoğlu ayrıntıları duyurdu.

Yenidoğan​ çetesi skandalı sonrası Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık BakanıKemal Memişoğlu​, sistemde yapısal reforma gideceklerini duyurdu. Bebeklerin ölümüne yol açan skandalın bir daha yaşanmaması için özel hastaneler​ için de yeni sistem kurulacak. Bakan Memişoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada yapılacakları adım adım duyurdu.

Son dakika | Yenidoğan çetesi sonrası özel hastaneler için düzenleme: Bakan Memişoğlu duyurdu - 1. Resim


SAĞLIK SİSTEMİNE YAPISAL REFORM GELİYOR

Bakan Memişoğlu özel sağlık sistemi denetimi için komisyon kurulacağını ve yapısal reformlar yapılacağını duyurdu. Memişoğlu paylaşımında şunları söyledi:

- Sağlık sistemimizi suistimal ederek vatandaşlarımızı ve en değerli varlıkları olan evlatlarını tehdit edenlere göz açtırmamak için süregelen denetimlerimiz her zamankinden daha sıkı bir şekilde gece-gündüz yapılmaya devam edilecektir. Mevcut sağlık hizmetlerimizi hiçbir aksama ve suistimale izin vermeden sürdürürken, Bakanlığımızın denetim​ ekipleri sadece yenidoğan branşı için değil hastanelerdeki tüm branşların denetlenebilmesi amacıyla tam kapasiteyle sahada olacaktır.

- Mevcut denetleme sisteminin güncellenmesi ve her branştan konusunda uzman hekimler ve akademisyenlerden oluşan komisyonlar oluşturulacaktır. Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken Özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir.

- Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız. Afetlerde, salgın hastalıklarda büyük fedakarlıklarla görev yapan sağlık çalışanlarımızın itibarını da bir avuç açgözlü çeteye çiğnetmeyeceğiz!

Son dakika | Yenidoğan çetesi sonrası özel hastaneler için düzenleme: Bakan Memişoğlu duyurdu - 1. Resim

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Muzaffer20 Ekim 2024 23:40

Bebek katilleri sgkyi da soymuslar SGK ıssız vatandaşı GSS haracina bağlamak yerine keşke bunları takip etseydi yazık çok yazik

abdullah20 Ekim 2024 22:34

yeni bir düzenleme yapılması için mutlaka birilerinin ölmesi gerekiyor - bunun nedeni kamu kurumlarındakilerinin devlet memuru oldugu için hiçbirşeye kafa yormamaları -

Deniz20 Ekim 2024 21:50

21. Yüzyılda taş devri olayları olarak tabir edebileceğimiz böylesi bir skandal için şimdi mi reform düzenleme yapılıyor. Bunların yaşanması mi gerekiyordu. Taş devrinden çıkmıyoruz. Cumhuriyeti yeniden ilan etmiyoruz. Aklın ilmin ışığında güzel şeyler başarmak varken, gecikmeli düzenleme yapılıyor.

muzaffer20 Ekim 2024 20:19

İYİ DÜŞÜNÜN ONDANSONRA KANUN YAPIN YAMALI BOHÇALARLA BU İŞ OLMUYOR

**Aslı20 Ekim 2024 19:13

** Artık özel hastaneler biraz daha dikkatli olmaya başlayacaklar, umarım bu düzenleme gereksiz yere sıkıntı yaratmaz

Sonraki Haber Yükleniyor...