Tgrt Haber

Son dakika | Yenidoğan Çetesi'nin hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu!

Editör: Merve Yaz / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
28 Ekim 2024 13:45 - Güncelleme : 28 Ekim 2024 15:19
Son dakika | Yenidoğan Çetesi'nin hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu!

Son dakika haberi: Yenidoğan Çetesi hakkında kabul edilen iddianamenin ardından, çete üyelerinin hakim karşısına çıkacağı tarih de belli oldu.

Son dakika haberine göre Yenidoğan çetesinin ilk kez hakim karşısına çıkacağı tarih de belli oldu. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 1399 sayfalık iddianameye ilişkin incelemesini tamamlandı. İddianamenin kabulüne karar veren mahkemenin tensip zaptında, duruşma günü de belirlendi. Mahkeme, davanın ilk duruşmasının 18 Kasım'da yapılmasına karar verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, ölen 10 bebek​ "maktul", 5 kişi "müşteki", Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul​ İl Müdürlüğü "suçtan zarar gören", sağlık şirketleri ve hastaneler "malen sorumlu", 47 kişi de "sanık" olarak yer alıyor.

İddianamede, sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen'in 10 kez "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve 11 kez uygulanmak üzere "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 177 yıl 6 aydan 582 yıl 9'ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Son dakika | Yenidoğan Çetesi'nin hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu! - 1. Resim


YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Yenidoğan çetesine ilişkin iddianamede önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. 6 aylık siyahi bir bebeğin ölümünü kapatmaya çalışan çete elemanları, ailenin şikayeti üzerine hemen denetime alınıyor. Çete, bebeğin öldüğünü anlamıyor, uzun süre bebeğe, doktorlara sormadan, kendilerine göre ilaç veriyorlar.

Son dakika | Yenidoğan Çetesi'nin hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu! - 2. Resim


BEBEK ÖLÜNCE ÖRTBAS PLANI YAPIYORLAR

 Bebek yaşamını yitirince panikleyen çete elemanları, olayı örtbas etmek için plan yapmaya başlıyor. Bu sırada denetim elemanları bütün dosyayı incelemeye başlıyor. Çetenin en önemli elemanları arasında sayılan Hakan Doğukan Çelik isimli hemşire, telefon görüşmesinde, denetçinin kendisine olayı kapatmak için ne yapması gerektiğini söylediğini aktarıyor ve şu iddiada bulunuyor:

"Çekti beni köşeye, çabuk dedi, hemen şu dediklerimi yap. Bunları yaparsan tekrar denetlemeye gelmiş gibi bakarım. Sizin hakkınızda dava var. Sağlık Bakanı'ndan sonraki en yetkili, Sağlık İl Müdürü yani size kafayı takmış."

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...