Tgrt Haber

Son dakika: Yurt dışına kaçarken yakalanan HDP'li Semra Güzel tutuklandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Eylül 2022 20:50 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 22:40
Son dakika: Yurt dışına kaçarken yakalanan HDP'li Semra Güzel tutuklandı

Son dakika haberi: PKK'lı teröristle fotoğraflarının ortaya çıkmasına ilişkin hakkında başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan HDP'li Semra Güzel, çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Semra Güzel'in tutuklandığı bildirildi.

Adıyaman’da 2017’de terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen teröristin yapılan cep telefonu incelemesinde HDP​ Milletvekili Semra Güzel ile fotoğrafları ortaya çıktı. Hakkında ‘dokunulmazlığı’ kaldırılması yönünde Meclis’te verilen önerge sonrasında hakkında soruşturma başlatıldı.

MİT​ VE POLİS​ YAKALADI

Ankara Sulh Ceza Hakimliği tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan iki araması olan Semra Güzel, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatının yaptığı ortak çalışma sonucunda, sahte kimlikle yakalandı.

BAKAN SOYLU HABERİNİ DUYURDU

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili Kılıçdaroğlu, sana üzücü bir haberimiz var, HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli göçmen kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne'ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı." ifadesini kullandı.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1565732858794319876

HDP’Lİ GÜZEL İLE İKİ KİŞİ DAHA YAKALANDI

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile iki şüpheli daha gözaltına alındı. Güzel'in, "evden hırsızlık" kaydı bulunan "Mehtap Şahan" adına sahte nüfus cüzdanı düzenlediği belirlendi. Semra Güzel, İstanbul'dan 59 DG 606 plakalı araç ile Edirne'ye giderken Silivri'deki bir dinlenme tesisinde, "göçmen kaçakçılığı", "resmi belgede sahtecilik" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından kaydı olan sürücü Aladdin G. ile "terör örgütü propagandası yapmak"tan kaydı bulunan Fırat D. ile birlikte yakalandı.

Son dakika: Yurt dışına kaçarken yakalanan HDP'li Semra Güzel tutuklandı

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen Güzel’in emniyete getirilişi sırasında saçının boyalı olduğu görüldü. Güzel'in tanınmamak için cerrahi maske de taktığı belirtildi. Öte yandan, Güzel ile yakalanan Aladdin G. ile Fırat D'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınarak emniyete götürülen Güzel, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Güzel, burada SEGBİS aracılığıyla Ankara’ya bağlanarak ifade verecek. Güzel'in İstanbul'daki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara’ya sevk edilmesi bekleniyor.

SEMRA GÜZEL'E TUTUKLAMA TALEBİ

PKK​'lı teröristle fotoğraflarının ortaya çıkmasına ilişkin hakkında başlatılan soruşturma kapsamında yakalanan HDP'li Semra Güzel, çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

TUTUKLANDI

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan aranan ve Edirne'ye giderken yakalanan HDP'li Semra Güzel, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...