Tgrt Haber

Son dakika! Zonguldak'ta maden ocağında göçük: Acı haber geldi, 1 işçi hayatını kaybetti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
13 Eylül 2023 17:20 - Güncelleme : 13 Eylül 2023 19:26

Son dakika haberi: Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Göçük altında kalan bir işçi hayatını kaybederken 6 işçi de yaralandı.

Zonguldak’ın Ereğli​ ilçesinde TTK’ya bağlı Armutçuk Müessesi'ne ait maden ocağında büyük bir göçük meydana geldi. Olay sonrası bölgeye AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK​ tahlisiye ekipleri sevk edildi.

ACI HABER GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişinin hayatını kaybettiğini 6 kişinin de yaralandığını açıkladı. Yaralılaron hastaneye nakledildiğini aktaran Bakan Koca, "Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1701953071532621951

AFAD'dan yapılan açıklamada ise göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine olay bölgesine AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK ekiplerinin bölgeye sevk edildiği ve gelişmelerin takip edildiğini aktarıldı.

TTK Armutçuk Müessesi önündeki tedirgin bekleyiş objektiflere yansıdı

"PATLAMA DEĞİL TAVAN ÇÖKMESİ"

NTV canlı yayınına telefonla bağlananZonguldak​ Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, vardiyada 280 kişinin çalıştığını söyledi. Göçüğün nedeninin patlama değil tavan çökmesi olduğunu belirten Hacıbektaşoğlu, "Şu an için bütün ocağı, işletmeyi riske atacak bir durum söylemiyor arkadaşlarımız" diye konuştu.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük olayı sebebiyle yaralanan 2 kişi ile olay mahallinde ayağından yaralanan 1 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Diğer 3 kişinin tedavisi acil serviste devam ediyor. Genel durumları iyi. İlk ambulansımız ilgili alana olayın akabinde 4 dakikada ulaştı. 11 ambulans, 2 UMKE Timi, 1 UMKE Acil Müdahale Aracı ile 45 sağlık personeli görevlendirildi. Sürdürülen arama ve kurtarma çalışmaları ise tamamlanmış durumda. Hastalarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...