Tgrt Haber

Sondakika! Prag Mahkemesi teröristbaşı Salih Müslüm'ü serbest bıraktı

27 Şubat 2018 13:40
Sondakika! Prag Mahkemesi teröristbaşı Salih Müslüm'ü serbest bıraktı

Prag Mahkemesi skandal bir kararla terörist elebaşı Salih Müslim'ü serbest bıraktı!

Pazar günü gözaltına alınan teröristbaşı Müslüm hakim karşısına çıkarıldı. Geniş güvenlik önlemleri arasında mahkemeye getirilen teröristbaşı Salih Müslüm ilk duruşmada mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

BİGALI: BU KARARIN TEMYİZİ YOK

Müslüm'ün serbest bırakılması sonrası konuşan Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, "Bu kararın temyizi yok. Müslüm Çekya'dan çıkabilir. Karar hayal kırıklığı yaşattı. İkili ilişkilere olumsuz yansıyabilir" dedi.

Türkiye'de hakkında üç ayrı suçtan yakalama kararı olan Müslüm hakkındaki dosyalar Adalet Bakanlığı tarafından Çekya'ya gönderilmişti.

ADALET BAKANLIĞI'NDA TAKAS İDDİALARINA YALANLAMA

Çek basını ise Müslüm karşılığında Türkiye'de PKK ile işbirliği yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan iki Çek vatandaşının takas edilmek istendiğini yazmıştı. 

Çekya Dışişleri Bakanlığı'nın Müslüm'ün Türkiye'ye iadesi için Ankara ile takas görüşmelerine hazır olduğu öne sürülmüştü. 

Takas edilmek istenen kişiler ise Kasım 2016'da Türkiye-Suriye sınırında yakalanan Marketa Vşelihova ve Miroslav Farkas. YPG üyesi iki Çek vatandaşı Türkiye'de duruşma gününü bekliyor. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise takas iddialarını yalanlamıştı.

Adalet Bakanı Gül, "Çekya'dan takas talebi söz konusu değildir. Öyle bir müracaat ya da konu gündemde değil'' demişti. 

Ayrıntılar sürecek...

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...