Tgrt Haber

Sosyal medya teklifi Meclis Genel Kurulunda: İlk 2 madde kabul edildi

04 Ekim 2022 23:42 - Güncelleme : 05 Ekim 2022 01:30
Sosyal medya teklifi Meclis Genel Kurulunda: İlk 2 madde kabul edildi

Dezenformasyonla Mücadele Yasası'nın ilk 2 maddesi Meclis'te kabul edildi. Söz konusu düzenlemeye göre; internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınırken, Basın Kanunu'nun amaçları arasına basın kartına ilişkin usul ve esaslar da eklenecek.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan ve 'dezenformasyonla mücadele düzenlemesi' olarak bilinen Basın Kanunu​ ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin TBMM​ Genel Kurulundaki görüşmeler başladı.

İLK 2 MADDE KABUL EDİLDİ

Dezenformasyonla mücadele düzenlemesine ilişkin teklifin ilk iki maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, yasal zemine kavuşturulmaları için internet haber siteleri ile basın kartına ilişkin konular, Basın Kanunu'nun kapsamına alınarak, radyo, televizyon, kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttükleri enformasyon hizmetlerinde çalışan kamu personeli, basın kartı düzenlenmesi bakımından süreli yayın çalışanları gibi değerlendirilecek.

BASIN KARTI USULLERİ KANUNA EKLENECEK

Basın Kanunu'nun amaçları arasına basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemek de eklenecek. Teklifle basın kartı talep eden medya mensupları ve enformasyon görevlileri, kanun kapsamına dahil edilecek.

İnternet haber siteleri de süreli yayın tanımı kapsamına alınacak. Teklifte "internet haber sitesi", "İletişim Başkanı", "İletişim Başkanlığı", "Basın Kartı Komisyonu", "medya mensubu", "enformasyon görevlisi" de tanımlanıyor.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, kanun teklifinin birinci bölümündeki iki maddenin kabul edilmesinin ardından birleşime ara verdi. Bilgiç, aradan sonra komisyonun yerini almaması üzerine yarın saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...