Alacak davası sosyal medyayla çözüldü: Yargıtay yazışmaları delil saydı
Sosyal medya üzerinden biriyle yazışırken ya da elektronik posta gönderirken dikkat edin. Çünkü yaptığınız yazışmalar delil niteliği taşıyor. Yargıtay bir alacak davasında dikkat çeken bir karara imza attı. Yüksek mahkeme e-posta ve sosyal medya üzerinden yapılan yazışmaların 'delil niteliğinde' olduğuna hükmetti.
Yargıtay, 'vekalet ücretini ödemediği' iddiasıyla bir avukatın müvekkili için başlattığı icra takibinde sosyal medya ve e-Posta üzerinden yapılan yazışmaların 'delil niteliğinde' olduğunu aktardı.
Ankara’da bir avukat vekâlet ücretini ödemediği iddiasıyla müvekkiline icra takibi başlattı. İcralık olan kişi de borçlu olmadığının tespiti istemiyle dava açtı. Taraflar arasında yazılı bir ücret sözleşmesi bulunmadığı yönündeki bilirkişi incelemesinin ardından yerel mahkeme, davanın reddine karar verdi. Mahkemenin ret kararına kaşı yapılan itiraz sonucunda dava Yargıtay’a taşındı.
Yüksek mahkeme dosyayı değerlendirdi. Yargıtay, avukat tarafından müvekkiline gönderilen elektronik ortamdaki yazışmalarda, SGK’ya açılacak dava ile ilgili döküm yapıldığı, masrafların tek tek sıralandığı, 8 bin TL vekâlet ücretinin istendiğini belirtti.
E-POSTA VE SOSYAL MEDYA YAZIŞMALARI DELİL SAYILDI
Türkiye Gazetesi’nden Yeşim Eraslan’ın haberine göre, Yargıtay, söz konusu yazışmaların değerlendirilmemesini eksik inceleme sayarak mahkemenin kararını bozdu. Daire, davacının borçlu olup olmadığına karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde davanın reddedilmesinin usul ve yasaya aykırı olduğuna dikkat çekti.
Ayrıca sosyal medya ve e-Posta üzerinden yapılan yazışmaların delil niteliğinde olduğu aktarıldı.