Tgrt Haber

Sosyal medyada infiale neden olmuştu! Otizmli çocuğa ayrımcılığa soruşturma başlatıldı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Haziran 2024 10:42 - Güncelleme : 07 Haziran 2024 10:52

İstanbul'daki bir anaokulunda düzenlenen mezuniyet töreninde kaydedilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Gösteriye alınmayan otizmli öğrenci, ailesi ile yalnız başına kutlama yapmak zorunda kaldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, infiale neden olan olayla ilgili soruşturma başlattı.

İstanbul​'da yaşanan çirkin olay gündemdeki yerini koruyor.

Bakırköy’de bulunan bir anaokulunda yaşanan olayda Ezgi Desovalı isimli kadının otizmli oğlu, yıl sonu gösterisinde arkadaşlarıyla birlikte dans gösterisine çıkarılmadı.

Duruma tepki gösteren anne Desovalı, oğluyla birlikte gösterinin yapıldığı salonda ayrı yerde dans ederken çekilen videoyu sosyal medyada paylaşıp, duruma tepki gösterdi.

Annenin paylaşımı sonrası yetkili birimler harekete geçti.

Sosyal medyada infiale neden olmuştu! Otizmli çocuğa ayrımcılığa soruşturma başlatıldı - 1. Resim

 'EVLADIMIZIN VE AİLESİNİN YANINDAYIZ'

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Basında ve sosyal medya platformlarında yer alan, bir eğitim kurumumuzda yaşandığı iddia edilen, otizmli bir anaokulu​ öğrencisinin mezuniyet töreninde öğretmenleri tarafından dışlandığına dair iddialar üzerine Müdürlüğümüzce derhal inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Konu, hassasiyetle tarafımızca takip edilmektedir.

Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da açıklama yaptı. Göktaş, "Bu çirkin ayrımcılığın güçlü bir şekilde karşısında, evladımızın ve ailesinin yanındayız." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...