Tgrt Haber

Sosyal medyada tuzağa düştü! 'Amerikan ordusunda askerim' diyen kişi tarafından dolandırıldı

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Eylül 2024 11:30 - Güncelleme : 24 Eylül 2024 11:35
Sosyal medyada tuzağa düştü! 'Amerikan ordusunda askerim' diyen kişi tarafından dolandırıldı

Hatay'da 34 yaşındaki Hilal Hüner dolandırıcıların tuzağına düştü. Sosyal medyada tanışıp sohbet ettiği kişi 'Maria Miles' ismiyle kendini Amerikan ordusunda görevli çavuş olarak tanıtarak 24 bin 321 TL dolandırıldı.

Sahtekarlar bu kez Hatay'da yaşayan 34 yaşındaki özel güvenlik görevlisi Hilal Hüner'i dolandırdı. Hüner sosyal medyadan tanıştığı  kendisini 'Maria Miles' olarak tanıtan kadın hesabıyla konuşmaya başladı. Kadın fotoğrafı kullanan hesapla mesajlaşmayı sürdüren Hüner, kadının kendisine aşık olduğunu söylemesiyle sohbetine devam etti.

 24 BİN 321 TL GÖNDERDİ

Bir süre sonra Amerikan ordusunda çavuş olduğunu ve Yemen'de görev yaptığını söyleyen hesabın yurt dışına 2 külçe altın ve 700 bin dolar para kaçırmak için maddi yardıma ihtiyacı olduğunu söylemesi üzerine Hüner, hesap tarafından gönderilen hesap numarasına 24 bin 321 TL kargo ücreti altında para gönderdi.

Parayı yatırdıktan sonra dolandırıcıların tuzağına düştüğünü anlayan Hüner, Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığına giderek kendini dolandıran şahıslar hakkında şikayetçi oldu.

Sosyal medyada tuzağa düştü! 'Amerikan ordusunda askerim' diyen kişi tarafından dolandırıldı - 1. Resim

"YATIRIM YAPIP SENİ ORTAK YAPACAĞIM "DİYEREK KANDIRDI

Sahte hesapla mesajlaşmaya başlama sürecinden bahseden Hilal Hüner, "Maria Miles adında biri bana tanışmak için Instagram'dan mesaj attı. Yemen'de olduğunu ve askeri barış gücü ekibinde olduğunu söyledi. Orada büyük bir ganimet ele geçirdiğini ve bu ganimetleri kargo aracıyla ülke dışına çıkarmak istediğini söyledi. 700 bin dolar ile 2 külçe altınla Türkiye'ye gelip burada yatırım yapacağını ve beni ortak yapacağını söyledi. Benden çok hoşlanmış. Fotoğraflarımı görüp çok hoşlanmış. Bu tür işlere inanmam ama bağlandım ve mağdur durumdayım" dedi.

Sosyal medyada tuzağa düştü! 'Amerikan ordusunda askerim' diyen kişi tarafından dolandırıldı - 2. Resim

PARAYI GÖNDERDİKTEN SONRA DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Gönderilen Mehmet K. isimli erkek şahıs hesabına 24 bin 321 TL para yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Hilal Hüner, "Aşk yok. Bir türlü aşık olamadım. Bana durmadan mesaj atarak kargo ücretini atmamı istedi. Ben de kargo için 24 bin 321 TL ödeme yaptım. Sonra dolandırıldığımı hissettim. Başkaları dolandırılmasın, canı yanmasın ve mağdur olmasın. Bunlar çete veya şebekenin en kısa zamanda başkalarının canı yanmasın diye yakalanmasını istiyorum.

Başıma bunların geleceğine inanmayan birisiyim ama maalesef başımıza geldi. 24 bin 321 TL param gitti. Kargo parası diye ödemeye gittim. Şirket hesabına yatırmam gerekirken ben gidip şahsi hesaba yatırmışım. Maria Miles'e ulaşamıyorum. Hesabını kapatmışlar ve sahte hesap kurmuş" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...