Tgrt Haber

Şoygu kimdir? Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu nereli, kaç yaşında?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
24 Haziran 2023 08:50 - Güncelleme : 24 Haziran 2023 09:43
Şoygu kimdir? Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu nereli, kaç yaşında?

Wagner ile Rus ordusu arasında yaşanan olaylar dünya medyasının gündeminde geniş yer buldu. Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un Wagner ordusunu yok etmek istediğini ve kamplarına füze saldırısı emri verdiğini belirtti. Peki, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu kimdir?

1991 yılında ise Kurtarıcı Kolordu Başkanlığı'na getirilen Şoygu, ilk Bakanlık görevini ise Olağanüstü Haller Bakanı olarak yapmıştır. 1999 yılında ise çalışmalarından ötürü Rusya'nın kahramanı olarak ödüllendirilmiştir. Rus paralı asker grubu Wagner​'in kurucusu Yevgeny Prigojin​, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu​ ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un, Wagner askerlerini yok etmek için operasyonlar düzenlediğini iddia etti. 

RUSYA SAVUNMA BAKANI SERGEY ŞOYGU KİMDİR?

Şoygu, 1994 yılından itbiaren Acil Durumlar Bakanı görevini yürütmüştür. Sergey Şoygu, 6 Kasım 2012'de Savunma Bakanalığı'na getirildi. Tuva Cumhuriyeti'nin Çadaana şehrinde doğmuş ve 1977 yılında inşaat mühendisi unvanını almıştı. 10 yıl kadar inşaat mühendisi olarak çalışmıştır.

RUSYA'DA DARBE Mİ OLDU?

Tgrthaber.com.tr'de yer alan habere göre; Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde kilit rol oynayan ancak son dönemde Moskova yönetimine yönelik sert eleştirilerde bulunan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeny Prigojin, Rus ordusunun Wagner kampına füze saldırısı düzenleyerek çok sayıda askerini katlettiğini öne sürdü.

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...