Tgrt Haber

Ekipler duvarı kırarak içeri girdi! Sözde sendikalara kumar baskını kamerada

20 Nisan 2022 08:33 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 08:40

İzmir’de sözde sendika ve vakıf binası görünümlü kumarhaneye ekipler tarafından baskın düzenlendi. Ekiplerin duvarı kırarak içeri girdiği mekanda, 185 kişi kumar oynarken suçüstü yakalandı. Şüphelilerin baskın sırasında kanıtların üzerine asit dökerek yakmak istediği tespit edildi.

İzmir’in Bornova ilçesinde sözde sendika ve vakıf olarak kullanılan mekanda kumar oynatıldığına dair jandarma ekiplerine ihbar geldi. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, Ege Genel İş Sendikası, Biz Lokanta ve Seyyar Yemek Çalışan İşçileri Sendikası binası ile Yeni Nesile Eğitim ve Yardım Vakfı binalarına baskın düzenledi.

DUVAR KIRILARAK İÇERİ GİRİLDİ

Ekipler, koçbaşı ile kapıları açmaya çalıştı. Kapıların herhangi bir baskın anında açılmaması için sağlam ve ağır malzemelerden yapılması sebebiyle ekipler, kapının yanındaki duvarı kırarak içeri girdi. Üç ayrı binanın birbiriyle bağlantılı olduğu tespit edilirken, jandarma ekiplerini karşısında görenler üst katta bulunan toplantı odasına koşarak kumar oynamadıklarını göstermeye çalıştı.

KANITLARIN ÜZERİNE ASİT DÖKTÜLER

ekiplerinin baskın yaptığı adreste 185 kişi tombala oynarken suçüstü yakalandı. Öte yandan operasyonda ele geçirilen malzemelerin köpükten yapıldığı ve baskın esnasında internetten sipariş verilerek alınan asitle dökülerek yok edilmeye çalışıldığı tespit edildi.

SOYLU’DAN RAMAZAN’DA KUMAR OYNATANLARA GÖZDAĞI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde, Türkiye Belediyeler Birliği’nde düzenlenen Sivil Toplum İl Müdürleri ile Görüşme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Adam spor kulübü kurmuş, kumar oynatıyor. Şimdi Ramazan ayı geliyor. Bu dönem için bazılarının kötü bir alışkanlığı var; tombala oynamak gibi. Hadi oynatın da göreyim. Şimdi buradan tekrar uyarıyorum, hadi bakalım oynatın da göreyim. ‘Kültür derneği’ deyip başka işleri ortaya koymaya çalışıyorlar” sözlerine yer vermişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...