Tgrt Haber

Sudan'daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
22 Nisan 2023 22:11 - Güncelleme : 22 Nisan 2023 22:24
Sudan'daki Türk vatandaşları tahliye ediliyor

Sudan'daki çatışma bölgesinde bulunan Türk vatandaşları yarın üçüncü bir ülke üzerinden tahliye edilecek.

Hartum​ Büyükelçiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sudan​'daki çatışma​ bölgesinde bulunan Türk vatandaşları​ yarın üçüncü bir ülke üzerinden tahliye​ edileceği bildirildi.

Sudan genelinde devam etmekte olan çatışmalar ışığında yapılan güvenlik değerlendirmeleri neticesinde, bilhassa çatışma bölgelerinde bulunan Türk vatandaşlarının yarın karayoluyla üçüncü bir ülke üzerinden tahliye edilmesine karar verildiği duyuruldu:

"Tahliye edilecek vatandaşlarımızın, 22 ila 24 saat sürmesi öngörülen seyahate uygun olarak, rahat ayakkabı ve kıyafetler tercih etmeleri, su ve gıda dahil, en fazla 8 kg'lik el bagajının yanısıra, pasaport ve kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

TOPLANMA VE HAREKET NOKTASI

Vatandaşlarımızın toplanma ve hareket noktası olarak aşağıda kayıtlı merkezler belirlenmiştir.

1. Yer: Rotana, Al Salaam Otel (Hareket Saati: 06.00)

2. Yer: Nur Camii, Kafuri (Hareket Saati: 06.30)

3. Yer: Turkish Restaurant (Türk Restaurantı) / Pazar Yeri, Wad Medeni (Hareket Saati: 7:30)

Bu aşamada tahliye olmak isteyen vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen saatlerde toplanma noktalarında hazır bulunmaları Büyükelçiliğimiz WhatsApp gruplarını ve sosyal medya hesaplarını yakından takip etmeleri önemle duyurulur."

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1649836815354920961

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...