Tgrt Haber

Sultanahmet Camii'nde ışıklar, depremde hayatını kaybedenler için söndü 

26 Mart 2023 03:29 - Güncelleme : 26 Mart 2023 03:38

İklim krizine dikkat çekmek ve doğa kayıplarına farkındalık ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen "Dünya Saati" etkinliği çerçevesinde, bu yıl Türkiye'deki ışıklar Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenleri anmak için kapatıldı. Sultanahmet Camii gibi birçok tarihi yapıda, saat 20.30-21.30 aralığında ışıklar söndürüldü. 

Dünya genelinde gerçekleştirilen "Dünya Saati" etkinliği kapsamında, milyonlarca insan ışıklarını bir saatliğine kapattı. Türkiye​ de bu etkinliğe katılarak, Sultanahmet Camii gibi tarihi yapılarında ışıklarını kapattı. 

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI 

"Dünya Saati" etkinliği her yıl sürdürülebilir bir dünya için çalışmalar yapmak ve dünya genelindeki çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenmektedir. Bu yılın etkinliğinde ise, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş​'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenleri anmak için ışıklar kapatıldı. 

Sultanahmet Camii'nde ışıklar, depremde hayatını kaybedenler için söndü 

"Dünya Saati" etkinliği, küresel çapta çevre sorunlarına dikkat çekmek ve insanları sürdürülebilir bir geleceğe yönlendirmek için düzenleniyor. Her yıl dünya genelinde milyonlarca insan bu etkinliğe katılarak, çevresel sorunlara karşı farkındalık ortaya koymakta. Bu yıl Türkiye de etkinliğe katılım göstererek, çevresel sorunların önemine vurgu yapıldı. 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...