Tgrt Haber

Sultangazi'de orman yangınında sabotaj şüphesi: Bidonla kaçan 2 şüpheli kamerada

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Eylül 2023 17:38 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 18:42
Sultangazi'de orman yangınında sabotaj şüphesi: Bidonla kaçan 2 şüpheli kamerada

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle ekipler alarma geçti. Alevler havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alınırken, yangında sabotaj şüphesi ortaya çıktı. Yangını çıkardığı iddia edilen 2 kişinin ellerinde bidonla kaçtığı anlar kameraya anbean yansıdı.

İstanbul​'da akşam saatlerine doğru yangın​ paniği yaşandı. Sultangazi​ Kent Orman'ında yangın çıktı. Yangında sabotaj​ iddiası dikkat çekerken, alevler kontrol altına alındı.

İhlas Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre, Sultangazi Hacı Bektaş-i Veli Kent Ormanı'nda iki noktada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. İ

ALEVLER KONTROL ALTINDA

ki farklı noktada çıkan yangın havadan ve karadan müdahalelerle geniş alana yayılmadan kısa sürede söndürüldü. Yangın esnasında ormanda piknik yapan vatandaşlar da söndürme çalışmasını izledi. Polis ekipleri yangının çıkış nedeniyle ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.

SABOTAJ İDDİASI KAMERADA

Öte yandan, yangını çıkardıkları iddia edilen 2 kişinin alevlerin arasından ellerinde bidonla çıktığı anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

3 HAFTA ÖNCE DE AYNI MANZARA

Sultangazi Kent Ormanı'nda 3 hafta önce de benzer bir olay yaşanmış, çıkan yangın İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çabasıyla söndürülmüştü. Yangınla ilgili ise sabotaj iddiası ortaya atıldı. Yangının çıktığı anları cep telefonu ile çeken vatandaşın kamerasına iki şüpheli yansıdı. Görüntüleri kaydeden vatandaş, "Ormanı yakarak kaçtılar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...