Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu süper hızlı trenin ayrıntıları ortaya çıktı: Ankara-İstanbul 80 dakika!

12 Nisan 2023 17:55 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 18:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda duyurduğu müjdelerden biri olan 'süper hızlı tren'in ayrıntıları belli oldu. Proje hakkında detaylı bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul arasının 80 dakikaya ineceğinin müjdesini verdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Ankara Spor Salonu​'nda AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun büyük kesimini ilgilendiren müjdeleri sıralarken en dikkat çeken müjdelerinden biri de Ankara-İstanbul arası süper hızlı tren hattı oldu. 

350 KM HIZA ULAŞABİLECEK 

NTV'ye açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, süper hızlı tren hattı ile ilgili detaylı bilgi verdi. Bakan Karaismailoğlu, yapılacak hatta süper hızlı tren saatte 350 km ulaşacağı bilgisini verirken Ankara Kızılay-İstanbul Kadıköy arası mesafe 80 dakikaya düşeceğini söyledi. 

"TAMAMEN FARKLI BİR HAT OLACAK"

Projeyi seçim sonrası başlatacaklarını belirten Karaismailoğlu, "Tamamen farklı bir hat üzerinde yapılacak. Mevcut hızlı tren hattı kullanılmaya devam edecek. Fizibilitelerini yaptık, projeleri hazırladık" ifadelerini kullandı. 

"KANAL İSTANBUL BÜTÇEYE YÜK OLMAYACAK"

Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul genel bütçemize yük olmayacak. Kanal İstanbul'un maliyeti kendi gelirleriyle finanse edileek bir proje olacak" dedi. 

 

 

 

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...