Tgrt Haber

Suriye Milli Ordusu'ndan gerilimi azaltacak hamle! Türk bayrağını göndere çekerek "kardeşiz" vurgusu yaptılar

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Temmuz 2024 10:22 - Güncelleme : 02 Temmuz 2024 10:34

Kayseri'de Suriyeli mültecinin küçük bir kıza taciz iddialarıyla başlayan ve sınırda yaşanan gerilim sonrası Suriye Milli Ordusu harekete geçti. Hamza ve Süleyman Şah tümenlerinin oluşturduğu Müşterek Kuvvetler, ülkenin kuzeyinde Türk bayrağını göndere çekerek, "kardeşiz" mesajı paylaştı.

Dün Suriye sınırında yüksek gerilim mevcuttu. Bazı provokasyoncular Türk bayrağına ve Türk tırlarıyla sivil araçlara saldırdı.

Yaşanan bu provokasyonun ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı F16 uçakları, bölgede alçak uçuş gerçekleştirdi.

Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından yapılan açıklamalar neticesinde provokasyon eylemi olduğu belirlendi ve gerilim düştü.

VİDEO YAYIMLADILAR 

Suriye'nin kuzeyinde yaşanan olaylar sonrası SMO, güvenlik önlemlerini artırmak amacıyla yerel idari binalara askeri kuvvetlerini gönderdi.

Protestoları ve silahlı eylemleri engellemek amacıyla güvenliği sağlayan SMO bileşenlerinden Hamza ve Süleyman Şah tümenlerinin oluşturduğu Müşterek Kuvvetler, askeri karargahlarından video yayımladı.

Suriye Milli Ordusu'ndan gerilimi azaltacak hamle! Türk bayrağını göndere çekerek

'BİZ KARDEŞİZ' MESAJI 

Türk ve Suriyeli muhaliflerin bayraklarının göndere çekildiği görüntüde, "Bayrağımız bir, düşmanımız bir, biz kardeşiz" açıklaması yer aldı.

Müşterek Kuvvetler yaşanan olaylara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki halkı "fitne sahiplerinin peşinden gitmemeye" çağırmıştı.

Suriye Milli Ordusu'ndan gerilimi azaltacak hamle! Türk bayrağını göndere çekerek

TÜRK BAYRAĞINI ÖPTÜLER 

Provokasyonların ardından Suriye'den gelen mesaj net. SMO'ya bağlı Hamza Özel Kuvvetleri, Türk bayrağı ile mesaj verdi.

Paylaşılan görsellerde Suriyeli askerler, Türk bayrağını öptüğü anları paylaştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...