Tgrt Haber

Son dakika! Suriye'de PKK'ya ağır darbe: 9 terörist öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2022 10:45 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 11:23
Son dakika! Suriye'de PKK'ya ağır darbe: 9 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığında olan 9 PKK'lı teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Kahraman Mehmetçik'in yurtiçinde ve yurtdışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Saklandıkları inlerde tespit edilen ve hain saldırı girişimi hazırlığı içinde olan teröristler düzenlen operasyonlarlala tek tek etkisiz hale getiriliyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan en son açıklamada, Suriye​'nin kuzeyindeki Barış Pınarı​ ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığında olan 9 PKK​'lı teröristin öldürüldüğü duyuruldu.

"SALDIRI GİRİŞİMLERİNİ KARŞILIKSIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Bakanlığın sosyal medyasından yapılan paylaşımda, "Suriye’nin kuzeyinde teröristlerin saldırı girişimlerini karşılıksız bırakmadık, bırakmayacağız! Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit ettiği 9 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi" ifadelerine yer verildi.

SÖZDE EYALET SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan ​Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) gerçekleştirdiği nokta operayonda, bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin sözde Suriye Kobani Eyaleti Genel Sorumlusu "Koçero Batman/Koçer Amed" kod adlı Hasan Demirtaş etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

2001'de örgüte katıldığı tespit edilen Hasan Demirtaş'ın Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun ve sivil bir taksicinin şehit edilmesi eylemlerine katıldığı tespit edildi. HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...