Tgrt Haber

Son dakika! Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a operasyon: Örgütün sözde yöneticileri 9 terörist yakalandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2022 10:49 - Güncelleme : 23 Ekim 2022 11:28
Son dakika! Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a operasyon: Örgütün sözde yöneticileri 9 terörist yakalandı

Son dakika haberi: Terör örgütü DEAŞ’a yönelik Suriye’de nokta operasyon düzenlendi. Gaziantep Jandarma Komutanlığı tarafından koordine edilen operasyonda örgütün sözde yönetici konumundaki 9 terörist yakalandı. 

Yurt içinde terör örgütüPKK/YPG ve  DEAŞ​'a yönelik operasyonlar devam ediyor. Terör örgütü DEAŞa yönelik Suriye’de bir nokta operasyon daha düzenlendi. Gaziantep​ İl Jandarma Komutanlığı tarafından takip ve koordinesinde yapılan operasyonda DEAŞ silahlı terör örgütünün,  Suriye’de sözde eylem birimleri tarafından, belirledikleri örgüt mensuplarına canlı bomba, sabotaj, saldırı, EYP, suikast ve istihbarat eğitimi verildiği, ayrıca teröristlerin yakın zamanda El-bab ve Türkiye’ye yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu bilgisi elde edildi.

Suriye El-Bab bölgesinde yapılan operasyonlarda; DEAŞ silahlı terör örgütünün sözde Şam Vilayeti El-Bab bölgesi eylem biriminde faaliyet gösteren, aralarında 1’i suikast/infaz sorumlusu ve aynı zamanda Suriye/Şam/Maddava Bölgesi sözde Örgüt Şer-i Emir’i “Abu Mushap” kod adlı teröristin yardımcısı, 2’si lojistik sorumlusu ve 1’i mali işler sorumlusunun da olduğu toplam 9 DEAŞ silahlı terör örgütü mensubu gözaltına alındı. Teröristler sevk edildikleri yerel adli makamlarca tutuklandı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Son dakika! Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a operasyon: Örgütün sözde yöneticileri 9 terörist yakalandı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...