Tgrt Haber

Suriyeli çift Türkiye'de dünya evine girdi

01 Nisan 2014 17:27
Suriyeli çift Türkiye'de dünya evine girdi

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Siirt'te göç etmek zorunda kalan Suriyeli Ziaadin Holef ile Yasemin Zayn, Siirt'te düzenlenen düğünle dünya evine girdi.

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Siirt'e göç etmek zorunda kalan Ziaadin Holef (26) ile Yasemin Zayn'in (23) yolu Siirt'te kesişti. Valiliğin tahsis ettiği YİBO lojmanlarında kalan Holef ile Zayn, burada tanışarak evlenmeye karar verdi. Siirt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Ayaz Hocaoğlu'nca masrafları karşılanan ve bir düğün salonunda düzenlenen düğünle dünya evine giren damat Holef ile gelin Zayn'ı ailelerinin yanı sıra Siirt Valisi Ahmet Aydın, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sami Ekim, Kızılay Şube Başkanı Yener Tanık ve çok sayıda davetli yalnız bırakmadı. Suriyeli çifti kutlayan Vali Aydın, "Savaş mağdurları kardeşlerimize destek olmak, bu güzel ve anlamlı günlerini paylaşmak amacıyla buradayız. Çiftimize ömür boyu mutluluklar dilerim" dedi. Suriye halk oyunları ve yöresel halk oyunlarıyla süren düğün, takı töreni ile sona erdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...