Tgrt Haber

Suriyeli paylaşımlar FETÖ işi çıktı! EGM ve İçişleri’nden peş peşe açıklama

15 Nisan 2022 21:55 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 22:07
Suriyeli paylaşımlar FETÖ işi çıktı! EGM ve İçişleri’nden peş peşe açıklama

Son dönemde sosyal medya hesaplarından sıkça paylaşılan ve sığınmacılara ait olduğu ifade edilen görüntülere ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Söz konusu paylaşımların Suriyeli ismini kullanarak provokasyon amaçlı yapıldığına dikkat çekilirken hesapların FETÖ olmak üzere diğer terör örgütleriyle iltisaklı olduğunun değerlendirildiği belirtildi. Konu ile ilişkin İçişleri Bakanlığı ise bugüne kadar 21 bin 87 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini bildirdi.

Sosyal medyada dolaşan ve sığınmacılara ait olduğu ifade edilen görüntülere ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Söz konusu paylaşımlar ile ilgili inceleme başlatıldığını ifade eden Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, kanunların verdiği yetki çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla, internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetlerinin yürütüldüğü belirtildi.

FETÖ OPERASYON HESAPLARINI DEVREYE ALDI

Yapılan devriyelerde, yurt dışından başta FETÖ ve diğer terör örgütleriyle iltisaklı olduğu değerlendirilen ve sosyal medya platformlarında Suriyeli sığınmacıların adı kullanılarak açılan "operasyon hesapları" ile halkı tahrik ederek provokasyon çıkarılmaya çalışıldığının görüldüğü ifade edildi.

"ASLA MÜSAADE EDİLMEYECEK"

Açıklamada, "Sosyal medya üzerinden halkı kin ve nefrete yönelten hesaplar ile ilgili ivedilikle çalışma başlatılmış olup bu tür paylaşımlar ile halkımız ve Suriyeli sığınmacıların karşı karşıya getirilmesine asla müsaade edilmeyecektir" denildi.

İÇİŞLERİ: 21 BİN 87 GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülkenin sınır güvenliği en üst seviyede tutulduğu ifade edildi. Yılbaşından bugüne kadar 21 bin 87 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiğini bildirilirken ülkeler ile görüşmelerin sürdürüldüğüne dikkat çekildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...