Tgrt Haber

Suriye’nin kuzeyinde terör operasyonu! 15 terörist yakalandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Ekim 2022 13:41 - Güncelleme : 02 Ekim 2022 13:47
Suriye’nin kuzeyinde terör operasyonu! 15 terörist yakalandı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığı Suriye’nin kuzeyinde 6’sı sözde yönetici olmak üzere toplam 15 DEAŞ ve PKK/YPG teröristin yakalandığını duyurdu. 

Gazaintep İl Jandarma Komutanlığı takip ve koordinasyonunda, Suriye Görev Gücü El Bab​ ve Cerablus​ Jandarma Danışman Komutanlıkları unsurlarınca yapılan  istihbari çalışmalar sonucu terör örgütüne bir darbe daha indirildi. İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamaya göre söz konusu teröristlerin geçmişte terör kamplarında eğitim aldığı ve Türkiye’ye geçiş arayışı içinde olduğu bilgisi elde edildi.

15 TERÖRİST YAKALANDI

Bu kapsamda Suriye El-Bab ve Cerablus'ta 29 Eylül'de icra edilen operasyonlarda 2'si sözde örgüt şer-i emiri, 1'i istihbarat sorumlusu, 1'i zekat sorumlusu, 2'si sosyal medya sorumlusu ve 5'i savaşçı olarak faaliyet gösterdiği belirtilen 11 DEAŞ​ ile 4 PKK/KCK-PYD/YPG​ terör örgütü mensubu 15 terörist gözaltına alındı.

Teröristler sevk edildiği yerel mahkemece tutuklanırken şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda kaleşnikof piyade tüfeği, tabanca, 570 fişek, av tüfeği, dürbün, çelik yelek ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...