Tgrt Haber

Taha Ulukaya'dan Filistinliler için skandal ifadeler! 'Çöl faresi' sözlerine bakan yardımcısı sert çıktı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
06 Ekim 2024 15:13 - Güncelleme : 06 Ekim 2024 16:13
Taha Ulukaya'dan Filistinliler için skandal ifadeler! 'Çöl faresi' sözlerine bakan yardımcısı sert çıktı

Oyuncu ve fenomen Taha Ulukaya'nın "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü" hakkında söyledikleri tepkiye neden oldu. Filistinlilere çöl faresi diyen Ulukaya'ya ilk tepki Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan geldi.

Hem oyuncu hem de Youtube programcısı Taha Ulukaya'nın sosyal medya paylaşımı tepki çekti. Ulukaya, Türkiye'nin dört bir yanında düzenlenen "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek" yürüyüşlerine isyan etti. 


"NE FİLİSTİN'MİŞ BE!"

Taha Ulukaya paylaşımında "Ne Filistin’miş be. Söylemeyim diyorum ama gerçekten artık mide bulandırıyorsunuz. Memleketinde neler oluyor. Ama sen çöl fareleri için yürüyorsun. Güzel. Devam."

Bu sözler büyük tepki çekerken bir kişi "İnsanlığını kaybetmiş bu mahluk devlet tiyatrosunda nasıl yer bulup sahne alabiliyor?" ifadelerini kullandı. 

Taha Ulukaya'dan Filistinliler için skandal ifadeler! 'Çöl faresi' sözlerine bakan yardımcısı sert çıktı - 1. Resim


"FARE KADAR VİCDANI OLMAYANLARA VERİLECEK SALONUMUZ YOK"

Ulukaya'nın sözlerine ilk tepki Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan geldi. 

Dr. Batuhan Mumcu "Taha Ulukaya’nın soykırım mağduru mazlum bir halka yönelik alçak ifadelerini şiddetle kınıyorum" diyerek şunları yazdı:

"Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirdikleri katliamlarla bir terör devleti olduğunu kanıtlayan işgalici İsrail’in mezalimini yok saymaya çalışan bu kişilerin, Bakanlığımızın görev ve yetki alanındaki salonlarda faaliyet göstermesini kabul etmemiz mümkün değildir. 

40 binden fazla sivilin şehit edildiği böylesi bir vahşetin karşısında her sanatçıya düşen vazife masum ve mazlumun sesi, insanlığın vicdanı olmaktır. Bunu beceremiyorsan hiç değilse kararmış vicdanın gibi sessiz kalsaydın."Taha Ulukaya'dan Filistinliler için skandal ifadeler! 'Çöl faresi' sözlerine bakan yardımcısı sert çıktı - 2. Resim

Dr. Batuhan Mumcu ayrıca Taha Ulukaya'nın oyunlarını da iptal ederek "Bizim, fare kadar vicdanı olmayanlara verilecek salonumuz yoktur. Sözde sanatçının oyunu için yapılan salon tahsisi iptal edilmiştir" dedi.


GELEN TEPKİLERDEN SONRA AÇIKLAMA YAPTI 

Gelen tepkilerin ardından oyuncu ve fenomen Taha Ulukaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Ulukaya şu ifadelere yer verdi: 

Herkese merhaba, dünden beri onca kadın cinayeti ve tacizi varken gündeminizi meşgul ettiğim için öncelikle kusura bakmayın. 
Bu sebeple aşırı derecede üzgünüm. Diğer üzgün olduğum konu ise Filistin ile ilgili attığım tweet'in başka şekillerde anlaşılmasıdır. 
Filistin'de katledilen bebekler, kadınlar, adamlar hakkında 'fare' vb. gibi cümleler kuracak kadar akıl yoksunu olmadım. Ama görüyorum ki öyle anlayanlar olmuş. Müsaadenizle şöyle izah etmek isterim.

X'de gezdiğim sırada o kadar çok kadın cinayeti vb. gördüm ki, malumunuz hepimiz bu süreci birlikte geçiriyoruz. En son karşıma çıkan yürüyüş paylaşımı ile birlikte öfke ile yanlış anlaşılacak tarzda bir tweet attım.

Benim orada ki 'çöl faresi' söylemim bu süreçten nemalanmaya çalışan kaçak göçmenlerdir. Biliyorsunuz bu süreçte ülkemizde hukuken bulunması doğru olmayan kaçak ve kayıtsız göçmenler bu tip toplumsal hareketlerin rüzgarını arkasına alarak usulsüzce yasal oturum sürecine girmeye çalışıyor ve bu durum şehir planlamamızdan ekonomimize her alanda bize zarar veriyor.
İsrail devletinin terörist bir devlet olduğunu herhalde hepimiz biliyoruzdur. Ben önemli biri değilim. Bu işlerde konuşacak yorum yapacak en son kişi bile değilim. Umarım hassasiyetlerimizin ortak olduğunu anlamışsınızdır. Bu süreçte tekrar beni yanlış anlayan herkesten özür dilerim. 

 

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...