Tgrt Haber

Tahıl sevkiyatında bir gemi daha yola çıktı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
23 Ağustos 2022 07:51 - Güncelleme : 23 Ağustos 2022 08:02
Tahıl sevkiyatında bir gemi daha yola çıktı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, tahıl sevkiyatı kapsamında, Ukrayna limanlarından bir geminin daha hareket ettiğini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sebebiyle tüm dünyada baş gösteren küresel gıda krizi, Türkiye​'nin yoğun diplomasi çabasıyla çözüme kavuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın öncülüğünde İstanbul'da düzenlenen törenle anlaşmalar sağlandı, tahıl koridoru için imzalar atıldı.

Anlaşma kapsamında tahıl yüklü gemiler sevkiyat için yola çıkmaya başladı.

SEVKİYATLARA İNCELEME

Türkiye, Rusya​, Ukrayna​ ve BM​ yetkililerinin yer aldığı Müşterek Koordinasyon Merkezi görevine devam ediyor. Bu kapsamda merkezdeki görevliler tarafından sevkiyatlar incelenerek yola çıkıyor.

1 GEMİ DAHA YOLA ÇIKTI

Son olarak Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından bu sabah saatlerinde bir geminin daha sevkiyat için hareket ettiği açıklandı. 

MSB'den şu açıklama yapıldı;

"Tahıl sevkiyatı kapsamında;Ukrayna’nın Çernomorsk limanından 1 gemi daha bu sabah hareket etti. Ayrıca Ukrayna’dan gelen 3 gemi ile Ukrayna’ya gidecek 3 geminin de bugün denetlemesi yapılacak."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...